Egil «Kim Il Sung» Olsen

Odd Harald Hauge er et skikkelig mannfolk. Ikke bare har han full peiling på økonomi, aksjer og børs, ikke bare har han gått på ski til Sydpolen og ikke bare kan han skrive. Han har også peiling på fotball. Virkelig peiling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forelsket

Odd Harald Hauge har levd tett på Drillo gjennom hele 1997, og er åpenbart blitt himmelstormende forelsket. Det er bokas styrke, fordi det gir oss et tydelig bilde av en helstøpt mann, kunnskapsrik, ærlig, ujålete, uautoritær, levende og herlig usaklig opptatt av sitt lag og sin fotballfilosofi. Hauge er kommet så nær at han gir i hvert fall denne leseren nye kunnskaper om taktiske vurderinger, laguttak, Drillos opptreden i garderoben og på benken, og forholdet i landslagets spillergruppe. Resonnementet bak Drillos valg av Solbakken fremfor Leonhardsen som indreløper i VM-kampen mot Finland er i så måte et høydepunkt - for den del av det norske folk som faktisk mener at saken er av historisk interesse.

Boka er også det endelige bevis på at Drillo har forårsaket et kvantesprang i det norske publikums forståelse for fotball som fag; i dag deltar Fotball-Norge i taktiske debatter om spillestil som ingen annen nasjon i verden er i nærheten av.

Men Hauges forelskelse er også bokas svakhet, fordi han gjennom 194 sider ikke klarer å prestere én eneste motforestilling, ikke stiller et eneste lite faglig spørsmålstegn. Og siden det altså er en fagbok, burde spørsmålstegnene vært til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer