Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Egil Kristiansen om NM-diskusjonen: - Therese og Heidi skulket ikke

Sjuk Johaug må droppe sprinten i Drammen.

BLE SJUK: Therese Johaug ble kritisert for å droppe NM-avslutningen. Nå forteller landslagstrener Egil Kristiansen hvorfor hun reiste hjem fra Tromsø. Johaug var såpass syk at hun heller ikke kan gå verdenscup-sprinten i Drammen i morgen. Foto: NTB Scanpix
BLE SJUK: Therese Johaug ble kritisert for å droppe NM-avslutningen. Nå forteller landslagstrener Egil Kristiansen hvorfor hun reiste hjem fra Tromsø. Johaug var såpass syk at hun heller ikke kan gå verdenscup-sprinten i Drammen i morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det ble masse snakk om at landslagsstjernene kun prioriterte seg selv og sine egne egoistiske motiver da Therese Johaug og Heidi Weng forlot NM-byen Tromsø etter NM-sprinten på fredag.

Sterke karakteristikker ble satt på trykk, ordet «svik» ble brukt.

Dagbladet vet at Therese Johaug ble lei seg over å bli stemplet på som en NM-skulker.

Krampe i magen Det bekrefter landslagstrener Egil Kristiansen overfor Dagbladet.

- Det siste som ble sagt da Heidi og Therese måtte kaste inn håndkledet fredag var at dette ikke måtte bli sett på som at de «stakk av» fra NM. Begge var lei seg over å forlate Tromsø. Begge hadde både planer om - og lyst til - å gå mer.

- De var ikke friske, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Men i Skiforbundets egen pressemelding sto det at de «trengte hvile»?

- Det ble litt feil kommunisert.

Kommunikasjonen Kristiansen snakker om er pressemeldingen Norges Skiforbund sendte ut fredag kveld. Der het det at både Johaug og Weng følte seg slitne, og resite hjem for å hvile seg fram mot verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen denne uka.

- Faktum er at Johaug hadde problemer med magen under løpet fredag. Hun hadde tendenser til magekramper, og sett i ettertid burde hun nok ikke gått sprinten. Hun trente verken lørdag eller søndag, først mandag kunne hun røre litt på seg, sier Kristiansen.

Også landslagssjef Vidar Løfshus, som beklaget overfor arrangørene i Tromsø for at det ble som det ble i helgens NM, er tydelig på at avgjørelsen om å avbryte var riktig.

- Det ville vært uforsvarlig å sende dem videre. Therese har allerede bestemt seg for ikke å gå i Drammen onsdag, og Heidi får vi se på. Therese er rett og slett syk, og når det gjelder Heidi var det kanskje en feilvurdering av oss at hun reiste til NM i det hele tatt, sier Løfshus til Dagbladet.

Løfshus sier han forstår at folk ble skuffa over at de to superstjernene avbrøt NM, og at de i framtida skal fortsette å jobbe for at de største stjernene går flest mulig renn i NM.

Også han ser at begrunnelsen skiforbundet ga for avbrytelsen fredag var klønete.

- Ja. I utgangspunktet var det litt uryddig kommunikasjon på fredagen, sier Løfshus.

Må droppe Drammen Sykdommen som gjorde at Johaug og Weng bare gikk en distanse i NM, får også konsekvenser for verdenscuprennene framover.

- Det fører til at hun ikke går sprinten i Drammen i morgen. Fokuset hennes nå er å komme i form igjen til tremila i Kollen til helga, sier landslagssjefen.

- Og Weng?

- Det blir en vurdering om hun kan gå i Drammen i morgen. Det er ikke sikkert, men mulig. Det kan også være aktuelt for henne å stå over tremila i Kollen.

- Så disse jentene skulket ikke NM?

- Så absolutt ikke. De var oppriktig lei seg for at de ikke kunne fullføre planene sine i NM.

- Og ser du på statistikken og ser hvor mange NM-starter disse to jentene har, så ser du nok fort at få har flere NM-starter på samvittigheten enn nettopp disse to, sier Egil Kristiansen til Dagbladet.