Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Egil senket favorittlaget

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool- Southampton 2- 3. - Litt for jævlig dette her. Jeg er jo gammel Liverpool-fan, sier Egil Østenstad (25) - og gliser bredt. Nordmannen brukte en knapp omgang på å mørbanke Liverpools stopperduo, før han bredsidet inn 2- 1, og spilte fram David Hirst til 3- 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østenstad var alt Robbie Fowler ikke gadd, og alt Liverpools nye supermann, Michael Owen, ikke maktet:

Arbeidsom, sterk - og da sjansen bød seg: Uhyre effektiv.

- David (Hirst) og jeg snakket om at det kom til å dukke opp en eller to sjanser til slutt, sier Østenstad.

Det dukket opp fire digre. Og samtlige med Østenstad som siste eller nest siste mann på ballen. Legg til Southamptons mål på straffespark før pause, så er totalsummen fem sjanser. Liverpool endte på ni - seks av dem før pause.

Litt usikker

Hirst og Østenstad brukte alt de hadde av muskler og arbeidsmoral i duellene mot Liverpools stopperpar Phil Babb og Dominic Matteo. Mot slutten fikk de belønninga de pratet om underveis.

- De er litt andre stoppertyper enn dem vi møter for eksempel i Arsenal. Der løper de igjennom oss. Mot Liverpool er det litt enklere å ta imot, og holde på, ballen, forklarer Østenstad.

Han startet på benken sammen med blant andre Matthew Le Tissier, men erstattet en skadd Kevin Davies fem minutter før pause. Du har allerede lest om betydningen hans de påfølgende 50 minuttene, men det ligger ikke noen automatikk i at Østenstad skal få sjansen fra start neste gang.

- Jeg er litt usikker på situasjonen min her i klubben, innrømmer han.

Fryktelig

- Vi har fått ny manager, jeg har vært skadd, og resultatene har vært gode i det siste. Og klubben kjøpte sin dyreste spiller - en spiss - mens jeg var skadd. Jeg sitter med en slags følelse av at jeg må spille fryktelig mye bedre enn enkelte andre slik som situasjonen er akkurat nå, sier Østenstad.

- Men, påpeker han:
- Med tanke på VM, så spiller jeg mer enn jeg sitter på benken. Det gjelder jo ikke alle.

Southamptons omtalte rekordkjøp heter David Hirst. En tung og skuddsterk tanksenter som gjør sakene sine bra, men som mangler både løpskapasiteten og gjennombruddsstyrken til nordmannen. Men i går fungerte de uansett utmerket sammen - og det var overordnet i en uhyre vrien bortekamp.

Og det gamle favorittlaget til Østenstad tapte et nytt poeng i kampen om ligagullet - til tross for at både Blackburn og United dummet seg ut.

- Kan jo ikke ha dårlig samvittighet for dette, fastslår Østenstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!