Egil spiller for framtida i kveld

OSLO/LONDON (Dagbladet): Egil Østenstad (26) spiller for sitt livs klubbskifte mot Coventry i kveld. På tribunen sitter Blackburn-spioner i desperat spissnød og med en bunnløs lommebok. - Alle vil vel til en toppklubb, sier Egil til Dagbladet.

- Det betyr likevel ikke at de er her bare for å se på meg. Southampton møter Blackburn lørdag, så de ville vært her uansett. Et par mål smaker likevel, sier Egil.

Under merkelappen eksklusivt meldte avisa The Sun i går at Blackburn har øremerket nordmannen som erstatter for småskadde og karantenerammede Kevin Gallacher.

Det er andre gang manager Roy Hodgson snuser på den målfarlige nordmannen. Da Newcastle la inn sitt 50 millioners bud i sommer, hadde Blackburn allerede forhørt seg om Østenstad uten hell.

Må selge Egil?

Nå sies det at Blackburn bare må legge 50 mill. kroner på bordet - mens Newcastle fikk beskjed om å hoste opp 75 i august.

- Da var det helt uaktuelt å selge meg. Før ligastart hadde vi bare 12-13 mann som var aktuelle for spill i Premier League.
- Nå er det en helt annen situasjon. Men det er fortsatt mye penger det er snakk om, sier Egil.

Østenstad har gått inn og ut av laget etter at David Hirst kom fra Sheffield W. Sammen med stjerneskuddet Kevin Davies har Hirst sørget for at Southampton kan selge årets spiller uten opprør fra fansen. Og kanskje må de også.

- Vi har fått inn mye spillere og jeg tror nesten klubben må selge noen for å skaffe balanse i regnskapet, sier Egil.

Flere vil ha Egil

- Håper du at det er noe i Blackburns interesse?

- Alle vil vel til en toppklubb. Vi får bare vente og se. Blackburn er en av de aller største klubbene i England. De har et av de beste spissparene i Premier League, så det hadde ikke blitt en enkel oppgave å spille seg inn.

Også Premier League-kollega Leicester vil ha Østenstad i stallen. Et skriftlig bud ble avslått mandag. Offisielle kilder i Blackburn benektet i går at også de har fått avslag fra Southampton.

- Det går ofte rykter om overganger i England, og mange er usanne. Jeg kan verken si at dette er sant eller galt, sier Egil.