Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ego-Carew er borte

- Før skjøt jeg fra alle vinkler og kanter, sier Carew.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Best på børs? Sett din børs på Carew og de andre spillerne

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Moldova 2-0.

John Carew smilte nesten kjeven ut av ledd da han møtte pressen etter 2-0-seieren over Moldova. Det hadde han all grunn til - for Store-John var bokstavelig talt banens gigant.

Og denne gangen imponerte han ikke bare med sin overlegne fart og styrke - til å være en mann på over 90 kilo er antall kilometere han la ned på den sleipe Ullevaal-matta rett og slett imponerende.

Moldova-stopper Sergiu Lascencov forsøkte med alle lovlige og ulovlige midler å stanse Carew. Han kom til kort etter 73 minutter, da Carew sprang etter en ball ni av 10 spisser ville gitt opp. På forunderlig vis smatt han forbi Lascencov ved hjørneflagget, satte fart mot mål og slo et perfekt innlegg til Fredrik Strømstad.

Følelsen da banens minstemann headet ballen i mål beskriver Carew slik:

- Jeg ble nesten gladere enn om jeg skulle scora selv. Det er lenge siden jeg har vært så glad. Det var en fin prestasjon av både meg og Fredrik, gliser han.

Liker det nye kallenavnet

HAR FORANDRET SEG: John Carew liker klengenavnet sitt, Hulken. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no
HAR FORANDRET SEG: John Carew liker klengenavnet sitt, Hulken. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no Vis mer

At det forløsende målet fortsatt lar vente på seg tar ikke Carew så tungt. Selv forklarer han måltørken med at han ikke lenger er så egoistisk som før.

- Ja, det stemmer nok at jeg er mer uegoistisk. Jeg søker stort andre som står i bedre posisjon enn meg, sier han til Dagbladet.no.

- Det har ikke alltid vært sånn?

- Nei, i Rosenborg skjøt jeg for eksempel fra alle vinkler og kanter. Det resulterer nok i flere mål, men det er ikke til lagets beste, sier han ydmykt.

Etter kampene mot Ungarn og Moldova har Carew fått en nytt kallenavn av lagkameratene. Det var Erik «Panzer» Hagen som først introduserte det i Budapest - og siden er det blitt adoptert av de andre også.

- Carew er som en Hulken der oppe, sa Hagen.

Lyon-spissen tar sammenligningen med godt humør.

- Det er bare fint at de kaller meg Hulken, så lenge de ikke synes jeg ser ut som ham, sier Carew og bryter ut i latter.

Fungerer godt med Solskjær

Stakkars Moldova-stopper Sergiu Lescencov følte det nok omtrent som om han møtte Hulken. Han var rett og slett sjanseløs mot nordmannens fysikk.

- De holdt meg omtrent hver gang, og skulle hatt mange flere gule kort, synes Carew.

- Er dette en av dine beste landskamper?

- Det er en av de beste, selv om det var vanskelige forhold stemte alt likevel. Jeg må si meg fornøyd, sier Carew til Dagbladet.no.

Han ble kalt en gigant av Ole Gunnar Solskjær etter kampen - og gjengjeldte mer enn gjerne komplimentet.

- Jeg takker for at han sier det. Det fungerte overraskende bra sammen med Ole Gunnar. Han er lett å finne, og leser spillet veldig godt.

- Hva har skjedd med Norge?

- Vi hadde kanskje ikke så trua før, selv om vi var mange av de samme spillerne. Nå har vi en fantastisk gruppe og stemning i laget. Dessuten er Åge Hareide en fantastisk mann med et stort hjerte, sier John Carew.