ET BILDE PÅ EGOISME: Norge har fått straffespark mot Kypros, Drillo har gitt Tarik Elyounoussi beskjed om at han er Norges straffeskytter, men John Arne Riise liker ikke det, han vil gjerne ta straffesparket selv. John Arne Riise bør tenke seg om neste gang han kaller en fotballspiller for egoist på twitter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ET BILDE PÅ EGOISME: Norge har fått straffespark mot Kypros, Drillo har gitt Tarik Elyounoussi beskjed om at han er Norges straffeskytter, men John Arne Riise liker ikke det, han vil gjerne ta straffesparket selv. John Arne Riise bør tenke seg om neste gang han kaller en fotballspiller for egoist på twitter. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Tsjekkia 1-1:

Egoisme er ikke et dårlig valg, John Arne Riise - egoisme er å prøve å frata en lagkamerat et straffespark på Kypros

Det er lett å forstå alle som kritiserte Tarik Elyounoussi da han ikke spilte ballen til Alexander Søderlund. John Arne Riise, derimot - ikke i det hele tatt.

FOTBALL ER BLANT veldig mye annet patriotisme, partisk blindhet, følelser og nuets spill. Det er lov å være sint. Sosiale medier er dessverre altfor ofte en offentlig avfallsplass for meningsløst sinne, frustrasjon, drittslenging og mobbing. Og når Tarik Elyounoussi går for ære og et potensielt seiersmål framfor å spille lagkamerat Alexander Søderlund i bedre posisjon renner selvfølgelig Twitter over av kritikk, kjeft, dritt og møkk.

BOMMET: Tarik Elyonoussi hadde en eventyrlig sjanse til å sende Norge i ledelsen mot Tsjekkia, men misbrukte sjansen. Se høydepunktene fra kampen her. Video: TV Norge Vis mer

Ukritisk og uten fornuftens filter.

JEG KJØPER DET meste fordi tribunen er folkets megafon. Alle følelser er lov i fotball. Men når John Arne Riise bruker twitter til å kalle Tarik Elyounoussi for egoist, kategorisk fastslår at Olympiakos-spilleren setter seg selv foran det norske landslaget og bruker ordet fryktelig som punchline, da tror jeg knapt det jeg leser.

John Arne Riise kaller Tarik Elyonoussi for egoist!

Hvordan våger han?

JOHN ARNE RIISE er til orientering spilleren med flest landskamper for Norge, 110 i tallet. Det er imponerende og står som en påle i den norske fotballhistorien. John Arne Riise er til orientering også spilleren som 12. oktober 2012 prøvde å frata, paradoksalt nok, Tarik Elyounoussi den Drillo-pålagte retten til å ta et norsk straffespark på stillingen 1-1 i EM-kvalifiseringskampen mellom Kypros-Norge i Larnaca.

DET STÅR SOM en skamplett i den norske fotballhistorien. Du kan jo finne ut sjøl hva som er mest egoistisk og hva det egentlig vil si å sette seg selv over laget - å ta et feil valg i en to norske spillere mot keeper-situasjon, eller å gå bort til en lagkamerat før en helt avgjørende straffesituasjon i en viktig kvalifiseringskamp og ikke bare forstyrre ham, men prøve å frata ham ballen, rive den ut av hendene hans, der motivasjonen for den sjokkerende oppførselen er å ta straffesparket selv, score 2-1, få æren og bli den store helten, selve matchvinneren.

You do the math, som de sier i Amerika.

Det går opp hver gang.

Live-published photos and videos via Shootitlive