- Egoistisk sett håper jeg at han blir, men Riise må få styre sin egen karriere

Hangeland ble overrasket av trolig Riise-exit i Fulham.

SPENNENDE FRAMTID: Landslagskaptein Brede Hangeland er klar til oppgaven med å stanse Zlatan i kveld. Fulham-proffen mener landslaget går en spennende framtid i møte, med den foryngelsen av landslaget som skjer nå. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SPENNENDE FRAMTID: Landslagskaptein Brede Hangeland er klar til oppgaven med å stanse Zlatan i kveld. Fulham-proffen mener landslaget går en spennende framtid i møte, med den foryngelsen av landslaget som skjer nå. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Først mistet landslagskaptein Brede Hangeland kompisen John Arne Riise ved sin side på landslaget. Nå går det trolig mot avskjed også på klubblaget Fulham.

Riise (32) har fått beskjed om at han kan forlate klubben gratis nå i sommer, etter to sesonger på Craven Cottage, en opplysning Riise selv har bekreftet flere steder.

Rødtoppen, med nyanlagt svart hårlook, orienterte selv om situasjonen i Fulham på twitter nylig:

- Til Fulham-fans: Jeg har ikke bedt om å forlate klubben, men man kan ikke alltid styre hva som skjer. Men så lenge jeg er Fulham-spiller, så vil jeg alltid gi 100 prosent.

- Pusher hverandre Bundesligaklubben Werder Bremen ryktes å være en av klubbene som skal være interessert i å hente John Arne Riise.

Brede Hangeland hevder han ikke kjente til Riises situasjon i klubben, før Riise selv lettet på sløret for en snau uke siden.

- Det var overraskende for meg også. John Arne holder kortene tett til brystet. Det er ikke så mye han deler med meg, heller, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

Han ville gjerne sett at landsmannen fortsatte i London-klubben.

- Egoistisk sett, så håper jeg han blir. Siden vi er de to eneste norske i klubben, så har vi et nærere forhold, og vi pusher hverandre på trening. Det er hyggelig å ha John Arne i klubben, men får han muligheten til å prøve noe som er bedre, så ønsker jeg han lykke til med det. Riise må få styre sin egen karriere.

Andrevalg Riise har spilt 75 kamper for Fulham, men i oppkjøringen til årets sesong, så har Martin Jol foretrukket Kieran Richardson fremfor Riise på venstreback.

- Jeg registrerer at han har vært andrevalg på backen i oppkjøringen, men hva han og Martin Jol har snakket om er umulig for meg å si noe om, sier Hangeland.

Han mener det vil være et tap for klubben om de slipper Riise — som har ett år igjen av kontrakten — gratis.

- Det kan bli en utfordring for klubben, men først og fremst ønsker jeg det beste for John Arne.

Digger unggutta I kveld skal Hangeland og de tre andre i backrekka, Omar Elabdellaoui, Vegard Forren og Tom Høgli forsøke å stanse Zlatan & co. på Friends Arena.

I en tropp med hele ni spillere fra sommerens U21-landslag, så stikker veteranen med 84 landskamper seg ut. Uten at 32-åringen føler seg gammel av den grunn.

- Jeg føler meg ikke gammel, men rutinert, sier han og ler.

Han har stor sans for ungdomsbølgen som skyller over landslaget for tiden.

- Det er mange fine typer som kommer opp nå. De som var i Israel i sommer fikk være med på noe veldig stort, og det kan også være starten på noe veldig spennende for A-landslaget. Ofte handler det om å få nok ballast på en stor arena, og når de har fått det allerede, tross sin unge alder, så må det være positivt.

- Jeg er med på landslaget av én grunn; og det er å vinne kamper og komme til mesterskap. Dermed vil vi ha så mange gode spillere som mulig. Og forhåpentligvis kan den gjengen være med å løfte oss til et mesterskap.  Alder er egentlig uviktig. Ungdommelig pågangsmot kan kompensere mye for mangel på rutine, så jeg synes det er spennende, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

Slik starter Sverige i kveld (4-4-2): Kristoffer Nordfeldt - Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Pontus Wernbloom, Jimmy Durmaz - Johan Elmander, Zlatan Ibrahimovic.

Slik starter Norge i kveld (4-5-1): Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Brede Hangeland, Vegard Forren, Tom Høgli - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi - Mohammed Abdellaoue.