Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

Egypt-keeper reddet straffe og skrev VM-historie

Essam El-Hadary (45) ble i dag tidenes eldste VM-spiller da han voktet Egypts bur i 1-2-tapet for Saudi-Arabia.

KUNNE FEIRE: Essam-El Hadary sto en god kamp i Egypts mål da han ble historisk som tidenes eldste VM-spiller. Her jubler han for Mohamed Salahs 1-0-scoring. Foto: REUTERS/Darren Staples
KUNNE FEIRE: Essam-El Hadary sto en god kamp i Egypts mål da han ble historisk som tidenes eldste VM-spiller. Her jubler han for Mohamed Salahs 1-0-scoring. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Saudi-Arabia - Egypt 2-1 (1-1)

Kampen mellom Saudi-Arabia og Egypt var fullstendig betydningsløs med tanke på videre avansement fra gruppe A. Både Uruguay og Russland var klare for sluttspillet før gruppas siste kampdag.

En heller svak fotballkamp endte til slutt med 2-1-seier til Saudi-Arabia.

Historisk keeper

I Egypts mål sto en gammel mann. Veldig gammel. Essam El-Hadary ble i dag tidenes eldste VM-spiller. Keeperen er 45 år og 161 dager gammel. 22 år etter landslagsdebuten fikk han mye oppmerksomhet i det som både var en jubileumskamp - med tanke på at han ble historisk - og hans første kamp i et VM. Dette var også hans 157. landskamp for Egypt.

El-Hadary er født i 1973, samme år som blant andre Ray Parlour, Roberto Carlos, Filippo Inzaghi, Jay-Jay Okocha og Ryan Giggs. Utenom et lite opphold i Sveits har han stort sett spilt i egyptisk og sudansk fotball. I dag spiller han for Al-Taawon i hjemlandet.

Med dagens opptreden slettet El-Hadary Colombia-keeper Farid Mondragóns gamle rekord fra 2014. Mondragón var 43 år da han spilte i VM for fire år siden.

- Alle spillere ønsker å sette rekorder. Det ville ikke bare vært en stor oppnåelse for meg, det ville vært det for hele Egypt, fortalte 45-åringen før kampen.

Strafferedning

Og for en dag det ble for El-Hadary. Mohamed Salah hadde gitt Egypt ledelsen med en følsom lobb etter svakt forsvarsspill av Saudi-Arabia etter 22 minutter. Saudi-Arabia fremsto overhodet ikke som noe ABC i hvordan man skal spille forsvarsspill før hvilen, og Egypt kom til flere store sjanser de første 45 minuttene.

Fra Salahs scoring og inn mot pause handlet det meste om Egypt, men rett før hvilen fikk Saudi-Arabia straffe.

Fahad Al Muwallad gikk frem og skjøt... men historiske El-Hadary reddet. I sitt første verdensmesterskap slang sisteskansen seg riktig vei og hindret scoring med en fin parade.

Ny straffe

Det så ut til å ebbe ut i Egypt-ledelse til pause, men på overtid fikk Saudi-Arabia nok en straffe.

Denne gangen lyktes det for de grønne. Salman Al-Farij var sikker som en kodebrikke fra elleve meter og satte også inn Saudi-Arabias første scoring i årets VM.

Etter pause var Saudi-Arabia best, og fem minutter på overtid banket Salem Al-Dawsari ballen i mål fra kort hold. Dermed endte Saudi-Arabia på tredjeplass i gruppa, mens Egypt ble sist.