Egypt vant på straffer

Drogba misset i finalen i afrikamesterskapet.

(Dagbladet.no): Egypt-Elfenbenskysten 0-0, 4-2 etter straffespark.

Med Egypt-spiss Mido på tribunen, var Didier Drogba den største profilen på banen i dagens finale i det afrikanske mesterskapet i fotball.

Og da kampen til slutt måtte avgjøres på straffer etter 120 målløse minutter, endte det som det ofte gjør i storkamper: Superstjernen misset.

Drogba tok første straffespark for Elfenbenskysten. Skuddet var ikke så ille, men Egypts keeper Essam Al Hadari gjettet riktig.

To redninger

Ahmed Hasan hadde allerede scoret på Egypts første straffe i Kairo.

Mohamed Abdelwahab og Kolo Toure scoret på sine respektive lands andre straffespark, før Abdelhalim Ali satte Egypts tredje ellevemeter solid utenfor.

Lagkameratene måtte nærmest bære den hulkende ulykkelige spilleren tilbake til midtsirkelen. Det er ikke gøy å misse straffespark på hjemmebane.

DROGBA MISSET: Chelsea-spissen Didier Drogbas straffespark i straffekonkurransen ble reddet av Egypts keeper Essam Al Hadari. Foto: Reuters/Scanpix
DROGBA MISSET: Chelsea-spissen Didier Drogbas straffespark i straffekonkurransen ble reddet av Egypts keeper Essam Al Hadari. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Men Al Hadari ryddet opp med en ny god redning på Bakary Kones straffepark.

Ellevill tribuneglede

Amr Zaki og Emmanuel Eboue scoret på lagenes fjerdestraffe, og Egypt ledet 3-2 da Mohamed Aboutrika gikk fram med sjansen til å avgjøre.

Han holdt seg iskald, og banket inn målet som fikk Kairo internasjonale stadion til å eksplodere i glede. 75 000 tilskuere var på plass, de aller fleste selvsagt for å heie fram vertsnasjonen Egypt.

Egypt kunne avgjort på straffespark allerede tidlig i første ekstraomgang, men Ahmed Hasan traff stolpen. Kanskje like greit, ettersom straffesparket var høyst diskutabelt idømt.

AVGJORT: Mohamed Aboutrika satte inn det avgjørende straffesparket for vertsnasjonen Egypt.