Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Egyptisk seriefotball utsatt på ubestemt tid etter voldstragedie

Minst 22 mistet livet.

TRIBUNEBRÅK: I går kveld kom de tragiske nyhetene om at minst 22 mennesker mistet livet i sammenstøt etter kampen mellom Zamalek og ENPPI. Nå er seriefotballen i landet utsatt på ubestemt tid. Foto: AP Photo/Ahmed Abd El-Gwad, El Shorouk newspaper.
TRIBUNEBRÅK: I går kveld kom de tragiske nyhetene om at minst 22 mennesker mistet livet i sammenstøt etter kampen mellom Zamalek og ENPPI. Nå er seriefotballen i landet utsatt på ubestemt tid. Foto: AP Photo/Ahmed Abd El-Gwad, El Shorouk newspaper. Vis mer

De egyptiske myndighetene har utsatt landets fotballkamper på ubestemt tid etter de tragiske sammenstøtene søndag kveld.

Politi og fotballsupportere støtte sammen i forbindelse med kampen mellom Zamalek og ENPPI. Forskjellige medier opererer med ulike dødstall, men BBC og påtalemyndigheten oppgir tallet til å være 22.

Mange ble klemt i hjel da politiet skjøt tåregass mot Zamalek-supportere som forsøkte å presse seg inn på kampen mot rivalene. Supporterne mener arrangørene har skylden fordi de kun åpnet én inngang.

Også i 2012 ble seriespillet utsatt på grunn av opptøyer på fotballkamp. Den gang døde 74 supportere i forbindelse med en kamp i Port Said. (NTB)