TRIBUNEBRÅK: I går kveld kom de tragiske nyhetene om at minst 22 mennesker mistet livet i sammenstøt etter kampen mellom Zamalek og ENPPI. Nå er seriefotballen i landet utsatt på ubestemt tid. Foto: AP Photo/Ahmed Abd El-Gwad, El Shorouk newspaper.
TRIBUNEBRÅK: I går kveld kom de tragiske nyhetene om at minst 22 mennesker mistet livet i sammenstøt etter kampen mellom Zamalek og ENPPI. Nå er seriefotballen i landet utsatt på ubestemt tid. Foto: AP Photo/Ahmed Abd El-Gwad, El Shorouk newspaper.Vis mer

Egyptisk seriefotball utsatt på ubestemt tid etter voldstragedie

Minst 22 mistet livet.

De egyptiske myndighetene har utsatt landets fotballkamper på ubestemt tid etter de tragiske sammenstøtene søndag kveld.

Politi og fotballsupportere støtte sammen i forbindelse med kampen mellom Zamalek og ENPPI. Forskjellige medier opererer med ulike dødstall, men BBC og påtalemyndigheten oppgir tallet til å være 22.

Mange ble klemt i hjel da politiet skjøt tåregass mot Zamalek-supportere som forsøkte å presse seg inn på kampen mot rivalene. Supporterne mener arrangørene har skylden fordi de kun åpnet én inngang.

Også i 2012 ble seriespillet utsatt på grunn av opptøyer på fotballkamp. Den gang døde 74 supportere i forbindelse med en kamp i Port Said. (NTB)