EHF er koblet inn i Løkes dobbelsignering

Har skrevet under for to klubber.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no) Det er full forvirring rundt Frank Løkes overgang fra sveitsisk håndball, etter at både danske Skjern og kroatiske RK Zagreb nå gjør krav på linjespilleren.

Landslagsspilleren ble tidligere i sommer koblet til ØIF Arendal, men Løke ønsket å fortsette i utlandet og han skrev under for Skjern. Så kom kroatene på banen.

- Dette er tidenes mulighet for meg, og den sjansen lar jeg ikke gå ifra meg så lenge som jeg hadde en åpning i kontrakten med Skjern om å kansellere denne, har Løke tidligere sagt til Sandefjords Blad.

Koblet inn EHF
I Zagreb vil han spille for et stjernemannskap som har som mål om å hevde seg i Europa-toppen. Hvis overgangen går i orden vil Løke blant annet spille sammen med Ivano Balic, en av verdens beste spillere. Løke er selv en av verdens beste offensive strekspillere - og han kan danne en fryktet duo med playmakeren Balic.

Skjern nekter å godta dette, og har nå engasjert både advokat og Det danske håndballforbundet (DHF).

- EHF (Det europeiske håndballforbundet) erkjenner at de har mottatt to anmodninger om utlevering av den norske landslagsspillerens lisens, skriver DHF i en pressemelding.

EHF avventer nå mer informasjon fra Løkes sveitsiske eks-klubb Amicita.

Advokatmat
- Vi har ennå ikke hørt noe fra det sveitsiske forbundet, og kan på det nåværende tidspunkt ikke gå videre med behandlingen av Løkes overgang, opplyser EHF.

Skjern Håndbold mener de har krav på spilleren og har satt en advokat på saken.

- Vi konstaterer at Frank Løke ikke ønsker å spille for oss. Men vi mener fortsatt at spilleren har en rettsmessig avtale med oss. Og avtaler skal holdes, så enkelt er det, sier klubbformann Carsten Thygesen til klubbens hjemmeside.