Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ei av jentene taper for første gang

Men Cecilia har én uvant fordel.

Herning, Danmark 20090911.
SEIERSVANTE: Cecilia Brækhus (t.h.) og Lucia Morelli under innveiingen fredag, før lørdagens VM-kamp i boksing weltervekt WBA/WBC i danske Herning.
Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix
Herning, Danmark 20090911. SEIERSVANTE: Cecilia Brækhus (t.h.) og Lucia Morelli under innveiingen fredag, før lørdagens VM-kamp i boksing weltervekt WBA/WBC i danske Herning. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix Vis mer

|||
Cecilia Brækhus er klar, men det er italienske Lucia Morelli også. Det forventes krig fra første stund mellom to hissige boksere som ikke kommer til å gi ved dørene.

Lucia Morelli står med 13 kamper og like mange seirer før lørdagens kamp, mens dobbelt verdensmester Brækhus har tolv seirer uten tap. Det ligger an til et skikkelig lynnedslag i Herning lørdag kveld.

- Hun er rask, hun er god teknisk, og det er ingen tvil om at hun er sterk, sier Cecilia Brækhus om motstanderen sin.

Lørdag kveld står hun foran den tøffeste og viktigste kampen i karrieren. Hun er verdensmester i to forbund, hun er ubeseiret og hun vet at veldig mye står på spill mot den italienske jenta som også bokser i Tyskland.

På innveiingen i Herning Messecenter veide Cecilia Brækhus inn til 66,2 kilo. motstanderen var 1,7 kg lettere (64,5 kg), og det er vel første gangen i den profesjonelle karrieren at Brækhus møter en bokser som er lettere enn henne.

- Jeg vet at Morelli kommer til å storme på meg og benytte sjansen til å slå meg ut hvis hun skulle få den. Derfor er det veldig viktig, mer viktig enn noen gang, at jeg klarer å ta kommandoen fra start, sier Brækhus til NTB

Fornøyd

- Selvsagt er jeg fornøyd med at jeg veier mer enn motstanderen min. Det er ganske utrolig at jeg har klart å gå opp i vekt og blitt sterkere uten at det er gått ut over hurtigheten. Det kan jeg takke Olympiatoppen for, og de blir sikkert fornøyd når jeg sier det, sier Brækhus.

- Jeg har sett Morelli bokse en kamp på video, men det er nok til å vite hvordan hun bokser. Hun er en sterk fighter, og det gir meg lyst og motivasjon til å satse ekstra hardt og være mye mer aggressiv fra start av enn jeg har hatt for vane i de siste kampene mine, sier Brækhus.

Hun sier også at rundt regnet 50 runder sparring og knallhard trening i Max Schmeling Gym i Berlin har gjort at hun er så god som det er det er mulig å bli før denne kampen, hennes annet tittelforsvar etter at hun vant tittelen i kamp mot danske Vinni Skovgaard i mars i år.

- Jeg kan vel si at alle forberedelser har gått på skinner for meg, sier Brækhus som har forberedt seg med sparring mot lett mellomvekteren Jessica Balogun og en tyngre tysk amatørmester.

Sjansen er 50 prosent

- Jeg mener at mine sjanser til å vinne er 50 prosent. Styrken min ligger i et sterkt og godt knockoutslag, sier Lucia Morelli til NTB.

- Brækhus er rask, god og teknisk helt på topp. Jeg kan ikke ha noen taktikk når jeg går i ringen mot henne, men må se an hvordan kampen utvikler seg. Knockoutslaget er det beste våpenet mitt, og jeg kommer til å satse på knockout dersom sjansen byr seg. Min største sjanse til å vinne ligger i en knockoutseier, sier Morelli.

- Jeg er kjempeglad for å få denne sjansen. Jeg vet ikke om jeg tør å tro på at jeg kan bli verdensmester, men jeg ville ikke stilt opp i denne kampen hvis jeg ikke trodde på at det kunne gå. sier Morelli til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media