Ei bok for Tom Nordlie

Ikke start en ny fotballsesong før du har lest boka. Tom Nordlie kunne ikke ha fått en bedre fotballbok. Ingen av oss andre heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

David Peace «Fordømte Leeds»

Libretto Forlag BOK: Tenk om Tom Nordlie over nyåret hadde reist til Bergen for å overta som Brann-trener etter Mons Ivar Mjelde og gitt følgende beskjed til bergenserne på den lokale heiakanalen TV 2:

– Jo da, Sportsklubben Brann vant gull, men klubben ble ingen god seriemester. Jeg tror Brann kunne vært mer elsket, litt bedre likt. Jeg er kommet for å gi laget litt mer varme og litt mer ærlighet og litt mer av meg selv. Mye mer Tom Nordlie, faktisk. Veldig mye mer.

Hvor mye tid tror du han hadde fått i Bergen etter en slik start? En time, en natt?

44 dager

Brian Clough begynte jobben akkurat sånn som Leeds-manager midt på 1970-tallet. Med tidenes velkomstintervju i Yorkshire Television på programmet «Kalender». Til kanalens spesialsending «Clough til Leeds».

Han fikk 44 dager, men trengte bare en av dem på å hogge forgjengeren Don Revies skrivebord til pinneved før det ble brent opp på parkeringsplassen utenfor Elland Road til skrekk og advarsel om hva som skulle komme idet den aller største klubbfaderen Don steg opp fra tåka og søla i Yorkshire for å overta det engelske landslaget og etterlot Leeds til en oppkomling i managerfaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer