- Ei bølle med feige triks

Heidi Løke topper griselista til dansk strekspiller.

BØLLE-HEIDI: Heidi Løke scoret sju mål på sju skudd i kampen mot Ungarn, og klaget etterpå over grisete motspillere. Men ifølge danske Kamilla Kristensen er Larvik-spilleren selv den verste av dem alle. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BØLLE-HEIDI: Heidi Løke scoret sju mål på sju skudd i kampen mot Ungarn, og klaget etterpå over grisete motspillere. Men ifølge danske Kamilla Kristensen er Larvik-spilleren selv den verste av dem alle. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Få spillere tar imot mer juling enn Heidi Løke i løpet av en håndballkamp.

Men Larvik-jenta er ikke noen engel selv heller - i hvert fall om man skal tro hennes danske strekkollega Kamilla Kristensen.

Hun plasserer like godt Løke øverst på lista over de største grisespillerne i EM, og mener kampene mot Norge er tortur for kroppen.

- Jeg har alltid flere blåmerker etter en kamp mot Norge enn mot andre lag. Heidi Løke er ei lita bølle og bruker feige triks. Kanskje føler hun at hun er nødt til det på grunn av størrelsen. Hun kan godt finne på å klype, sier Kristensen til dansk TV 2.

Lagvenninne er på lista
Larvik-assistenttrener Tor Odvar Moen synes Kristensen bommer med karakteristikken av Løke.

- Alle har vel sine små tjuvtriks, men jeg synes langt fra Heidi er spesielt hard i spillestilen. Det er vel heller hun som får unngjelde inne på linja av de fleste andre, sier han til klubbens hjemmeside.

I utgangspunktet er det kanskje ikke spesielt smigrende å havne på en liste over de mest ufine jentene i bransjen. Men ettersom Kristensen trekker fram en av sine egne landslagsvenninner på plassen bak Løke - Rikke Skov -  er det neppe veldig vondt ment.

- Skov er beinhard. Når man spiller mot henne i Viborg, hender det at man tenker: «Det der gjorde hun med vilje». Og hun er den eneste som har gitt meg en smell i denne turneringen, selv om vi spiller på samme lag. Hun sprakk leppa mi i den første kampen etter at jeg ble dyttet inn i henne, sier Kristensen.

Den tredje personen på lista hennes er rumenske Cristina Varzaru.

Friskmeldt
Grisete eller ikke: Heidi Løke har vært en av Norges aller beste spillere i EM. Hvor viktig hun er for det norske laget ble synlig i forrige kamp mot Sverige, da det etablerte angrepsspillet gikk helt i stå uten dama med magnethendene på linja.

Heldigvis har hun ristet av seg magesyken i tide til kveldens kamp mot Ukraina.

GJØR ALLTID VONDT Å MØTE NORGE: Kamilla Kristensen har aldri flere blåmerker enn etter kamper mot Norge. Foto: AFP PHOTO/ Henning Bagger/
GJØR ALLTID VONDT Å MØTE NORGE: Kamilla Kristensen har aldri flere blåmerker enn etter kamper mot Norge. Foto: AFP PHOTO/ Henning Bagger/ Vis mer