Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ei gammel dame som må ha mye behandling

Gunn-Rita Dahle Flesjå tilbringer tre timer om dagen på massasjebenken. Det skal gi gull.

OL-KLAR: Gunn-Rita Dahle Flesjå er europamester av året og vant det siste verdenscuprittet før OL. Det gjør henne til OL-favoritt i den spsielle løypa ved Hadeligh Farm. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OL-KLAR: Gunn-Rita Dahle Flesjå er europamester av året og vant det siste verdenscuprittet før OL. Det gjør henne til OL-favoritt i den spsielle løypa ved Hadeligh Farm. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

HADLEIGH FARM (Dagbladet): I går kom Gunn-Rita Dahle Flesjå (39) og ektemannen Kenneth til London. I dag gjorde de unna ei meget viktig treningsøkt på banen der OL-gullet i terrengsykling skal deles ut lørdag, på Hedleigh Farm i Essex, øst for London.

Nå er alle detaljer på plass for gulljenta fra Athen i 2004.

- Vi har valgt dekk, bestemt lufttrykket og funnet det sporet vi skal sykle. Alt er planlagt, sier Kenneth.

Hvile, hvile, hvile Løypa er 4,7 km lang. Den skal sykles fem eller seks ganger, avhengig av været. Poenget er at sluttida skal ligge i overkant av halvannen time.

Været og løypa får ikke duoen gjort noe med. Derfor handler alt nå om å være optimalt forberedt når startskuddet går klokka 12.30 lørdag, engelsk tid.

Derfor er hver time planlagt.

- Ja, det er klart. Det handler om å hvile, hvile, hvile, sove godt og spise mye. I morgen har jeg en time på rulla om morgenen, og så er det å hvile, få massasje og kanskje se på løypa på PC-en.

Tre timer på benken - Hvor mange timer massasje?

- Jeg er ei gammel dame som må ha mye behandling. Denne uka er det opp mot tre timer på benken hver dag.

- Og det gjør vondt ...?

- Av og til tenker jeg «gurimalla, hvor mange andre kjekke ting jeg kunne gjort istedenfor å ligge på benken», men det er jo en viktig del av det å kunne prestere på toppnivå hele veien.

- Hvordan blir fredagen?

- Da skal vi kjøre en runde på løypa. Først oppvarming på rulla, så en runde med Kenneth i løypa for å finpusse litt og kjenne på den gode følelsen. Så er det litt på rulla igjen, så hjem til hvile og behandling.

Morgenfugl - Og konkurransedagen?

- Lørdag må jeg spise frokost halv åtte, så igjen halv ti. Så er vi her halv elleve, begynner oppvarming halv tolv og klokka kvart over tolv må jeg være klar på start.

- Våkner du av deg selv eller må du vekkes på konkurransedager?

- Jeg er en morgenfugl, et A-menneske de luxe — eller bokstaven før.

- Er det en fordel?

- Både og. Som Kenneth sier, hvis Gunn-Rita har en akilleshæl, er det det der med å få sovet nok, for jeg våkner så tidlig. Så langt har det gått stort sett greit, jeg må legge meg litt tidligere — Kenneth synes jeg legger meg litt for tidlig av og til, det får nå være — men det er viktig med hvile, søvn og avkobling. Jeg kobler av mye med film og bøker.

Stor punkteringsfare - Hva blir avgjørende i løpet?

- Å unngå å være med i velt og ha uforutsette uhell. At folk kjører inn i deg eller at du blir dratt med i velt, det er det kjedeligste som kan skje. Men det er en helt vanlig del av idretten vår.

- Og så er det ei løype med stor punkteringsfare. Ofte punkterer du fordi du kjører over evne, men dette er ei løype som det er lett å få gjennomslag på. Det er også kjipt hvis det skjer. Ellers må man være med og kjøre maks ut fra start, for ikke å komme bakpå. Er du ikke med over den første bakken, går det fort en halv runde før neste mulighet til å passere, og da har du fort tapt 30-40 sekunder.

- Er mulig å ta OL-gull med punktering?

- Ja, hvis det skjer ti meter før sonen der du har lov til å bytte hjul ... Men på denne løypa, der det er lite tid som skiller, kan det bli vanskelig. Det blir jevnt. Det kan bli spurt her.

Kan bli spurt - Og hvordan er spurten din?

Jeg spurter mot Kenneth nesten på hver intervalløkt, og det er hardt nok, så jeg har blitt god til å spurte.

- Du hadde et testløp hjemme i Sørmarka lørdag, hvordan gikk det?

- Jeg knuste Kenneth, han måtte ha snarveier et par ganger, så det var en god følelse. Vi fikk de svarene vi ønsket, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Det betyr i klartekst at medaljeformen er inne. Lørdag smeller det.

VIKTIG TEST: På dagens treningsøkt i OL-løypa fant Gunn-Rita sporet hun skal sykle også i lørdagens ritt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIKTIG TEST: På dagens treningsøkt i OL-løypa fant Gunn-Rita sporet hun skal sykle også i lørdagens ritt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media