- Ei gammel dame suste forbi og ga oss fingeren

Steira og Kristoffersen om «rulleskikrangelen» med bilistene.

IKKE ALLTID POPULÆRE: Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen tilhører nasjonens skiyndlinger på vinterstid, men er langt fra så populære på asfalten. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
IKKE ALLTID POPULÆRE: Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen tilhører nasjonens skiyndlinger på vinterstid, men er langt fra så populære på asfalten. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Myke trafikanter på sykkel eller rulleski er en konstant kilde til irritasjon for mange bilister.

Våre beste langrennsløpere er kanskje nasjonens kjæledegger på vinterstid, men statusen synker dramatisk når de spenner på seg rulleskia og beveger seg ut på asfalten.

I dag fikk Marthe Kristoffersen og Kristin Størmer Steira et ublidt møte med en eldre, kvinnelig bilist - heldigvis av det relativt harmløse slaget.

«Fin gammel dame passerer meg og @StormerSteira - wooow, der kom fingern! #koselig», skriver Kristoffersen på Twitter.

Størmer Steira utdyper overfor Dagbladet:

- Vi gikk på rulleski i Maridalen. Det er ikke alle bilister som er så glade i oss, deriblant ei eldre dame med hvitt hår som kom susende forbi i bil og ga oss fingeren. Vi bare smilte og vinket tilbake, sier hun.

- Noen ganger har du hjertet i halsen
Steira sier det varierer mye hva slags reaksjon de får fra bilister når de er ute og trener. Noen heier og smiler, mens andre tuter og skriker.

- Utfordringen er at vi ikke kan gå så mange steder. Maridalen er veldig greit, selv om jeg for så vidt kan forstå at noen blir litt irriterte. Det viktigste for oss er at de ikke blir så irriterte at de kjører nærme oss. Kommer du borti et hjul, kan karrieren være over. Jeg tror ikke alle bilister forstår konsekvensen av å såvidt komme borti.

- Er dere engstelige når dere er ute på rulleski?

- Hvis du skal bekymre seg for sånt kan du nesten ikke trene. Det er noen ganger du har hjertet litt i halsen, hvor du føler at de er nære nok, sier Steira.

Drar til Sognefjellet
Hun har lagt bak seg en trøblete sesong, der hun fikk mest oppmerksomhet for sin åpenhet etter å ha fått startnekt i Rybinsk, fordi hun var for tynn.

Etter en god treningssommer og høst uteble resultatene da sesongen startet. I Tour de Ski gikk det dårlig, og etterpå ble hun sjuk.

I tillegg gjennomgikk hun et tøft samlivsbrudd etter et langt samboerskap i januar. Totalsummen gjorde at det ble for lite søvn og mat for Størmer Steira.

Nå har hun imidlertid lagt problemene bak seg, og gleder seg til å gå løs på en ny sesong.

- Jeg har kommet veldig godt i gang, og har trent veldig godt i mai. Men jeg er inne i en flytteperiode, så overskuddet er ikke supert. Det skal bli godt å komme seg på Sognefjellet og gå på ski, med oppstart søndag, sier Steira.