Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ei helt grei uke for oss i Bergen

Brann jublet for tre seirer på seks dager etter sterk forestilling mot Stabæk.

HARMONI I BERGEN: Brann har hatt ei strålende fotballuke: Tre tippeligakamper har resultert i tre trepoengere og kontakt med tabelltoppen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HARMONI I BERGEN: Brann har hatt ei strålende fotballuke: Tre tippeligakamper har resultert i tre trepoengere og kontakt med tabelltoppen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brann - Stabæk 2-0.

- Ei helt grei uke for oss i Bergen.

Brann-trener Rune Skarsfjord mestrer kunsten å underdrive etter å ha loset Brann til tre tippeligaseirer på seks dager. Sarpsborg 08, Odd Grenland og nå senest Stabæk har stått tomhendte igjen etter møter med poenghungrige rødtrøyer.

I en serie der tilfeldighetene ofte råder, er det å regne som en solid seiersrekke, særlig med et så tett kampprogram i norsk målestokk.

- Akkurat nå er jeg fryktelig glad for at vi leverte en kamp som var enda bedre enn resultatet skulle tilsi. Vi kunne scoret seks-sju mål til, og hadde blant annet tre annulerte mål. Det er imponerende at vi leverer en kanonkamp på et sånt tidspunkt, sier Skarsfjord til TV 2, og tenker på den store slitasjen på en forholdsvis tynn tropp.

Uforstående til nederlagsdømming I Bergen begynner man å synge lengselsfullt om seriegull for mindre, men sindige Skarsfjord lar seg ikke uten videre rive med når Brann nå går inn i en feriepause med tabelltoppen godt innenfor rekkevidde.

- Vi har en lang og tung sesong som jobbe oss igjennom, så vi ser ikke lenger fram enn kampen mot Fredrikstad, sier Brann-treneren.

Brann har gjort nederlagsdømmende forhåndstips til skamme, og ser etter 15 spilte kamper ut som en potensiell medaljekandidat. Etter å ha sett laget sitt bli rundspilt, men sluppet billig unna på Brann stadion, stiller Stabæk-trener Jörgen Lennartsson seg uforstående til at enkelte medier plasserte Brann på nedrykksplass før serien ble sparket i gang i midten av mars.

- Jeg er forbauset over hvorfor de ikke er tippet høyere opp på tabellen, men sånn er fotballen, sier en skuldertrekkende Stabæk-sjef til TV 2.

Drivkraft Som så mange ganger tidligere var det Kim Ojo og Erik Mjelde som ble avgjørende for Brann.

Førstnevnte sendte vertene i føringen da han kom seg foran oppasseren sin og styrte Rudolph Austins crosser i nettet.

Sistnevnte la på til 2-0 like før pause da midtstopper Lars Grorud pumpet ballen tilsynelatende formålsløst opp i banen. Men det endte i stedet som en lissepasning i bakrom etter et smart løp fra Brann-kapteinen, som satte ballen kontrollert tilside for Jon Knudsen.

- Årsbeste Vegar Eggen Hedenstad skapte nytt håp drøyt 20 minutter før slutt etter å ha kombinert lekkert med Veigar Páll Gunnarssson, men den fornyede spenningen var utelukkende en konsekvens av at Brann ikke tok godt nok vare på sine mange muligheter.

- Vi spiller opp mot årsbeste og kunne punktert kampen mye tidligere, mener Skarsfjord.

- Brann var betydelig bedre enn oss, og de vinner velfortjent, erkjenner Lennartsson.