Ei kappsag, en høvelbenk - og en Eggen!

TRONDHEIM (Dagbladet): For bokhøstens suverene vinner holder det ikke med bokhandler lenger: I går signerte Nils Arne Eggen bøker blant skrutrekkere og spikerposer i byggevarehuset «Bygger'n». Fra hele Trøndelag kom karene på julehandel: Ei kappsag, en høvelbenk - og en Eggen!

Spillerne har for lengst tatt juleferie etter cup- og seriemesterskap og puljeseier i Mesterligaen, men treneren er fortsatt i sving, fra morgen til langt på kveld.

- Forleden tror jeg at jeg hilste på halve Nord-Trøndelag. Det er veldig artig. Jeg møter jo så mye trivelige folk, sier Eggen og smiler bredt.

I går rakk han et par bokhandler og byggfirmaet som Rosenborg samarbeider med. Søndag kveld avslutter han signeringsferden i bokhandlene, men treneren har en stabel i klubbhuset, hvis noen skulle trenge en ekstra, signert julegave i løpet av neste uke.

Innimellom det slitsomme arbeidet med høyrehanda i går, tok Eggen seg tid til et tilbakeblikk på fotballåret vi snart har bak oss.

Tidenes beste

- Det ble vår beste sesong i historien, slår RBK-treneren fast om det som skjedde i 1999. Han minner om at nittitallet i norsk fotball sluttet som det begynte, med «The Double» til Rosenborg.

- Det som er gledelig er at vi stadig klarer å utvikle spillere. På mange områder har vi klart å utlikne ulempen det er å bo i Trondheim, sier Eggen før han presiserer at det selvsagt ikke er noen ulempe å bo i Trondheim - hvis man da ikke sammenlikner med forholdene i Barcelona!

En bedre keeper?

- Er det noe dere skulle gjort annerledes denne sesongen?

- Det er det vi oppdager hver høst, at vi skulle hatt flere spillere, flere som kan trå til når skadene kommer. Etterveksten er god, men det tar tid å få spillerne opp på Mesterliga-nivå. Derfor skal det bli bra når vi nå får Bjørn Hansen tilbake som spillerutvikler på heltid. Men vi kan ikke kjøpe oss til suksess.

- Mange mener dere kan kjøpe en ny keeper?

- Da må det være en som er klart bedre enn de vi har. Vi ser på det forholdet også, uten at jeg behøver å si noe mer om dette nå.

Om fem år

I forlaget Aschehoug & co. ser de ikke bort fra at det blir nødvendig med flere opplag av Eggen-boka. Noe nytt verk fra suksessforfatterens hånd kan de ikke regne med å få med det første.

- Akkurat i dag ser jeg helt bort fra det. Jeg sier gjerne om ting at det er ikke noe problem, og at det er fort gjort. Men jeg oppdaget, da deadlinen nærmet seg, at det å skrive er mye arbeid. Spør meg igjen om fem år! sier forfatteren.

  • Nils Arne Eggen er allerede sikret en million kroner i inntekter av «Godfoten».