Ole Gunnar Solskjær

Ei makeløs Premier League-rekke er slutt. Det lever Ole Gunnar Solskjær veldig godt med

I Ole Gunnar Solskjærs 18. kamp skjedde det som alltid vil skje i fotball. Marginene forsvant.

NULL POENG: Ole Gunnar Solskjær har tapt sin første Premier League-kamp som vikarierende manager i Manchester United. Det lever han godt med. Foto: AP/Tim Ireland
NULL POENG: Ole Gunnar Solskjær har tapt sin første Premier League-kamp som vikarierende manager i Manchester United. Det lever han godt med. Foto: AP/Tim Ireland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Arsenal-Manchester United 2–0 (1–0)

MANCHESTER UNITED HAR vunnet kamper under Ole Gunnar Solskjær der flyten og marginene har vært avgjørende for veien inn blant topp fire i Premier League. På Emirates denne søndagen tapte de en. Og selv om ingen manager liker å tape fotballkamper er jeg overbevist om at Ole Gunnar Solskjær lever godt med sitt første tap i Premier League.

Ikke bare fordi Manchester United var gode.

Mest fordi laget kanskje spilte sin beste kamp og fotball siden han kom til klubben i desember.

DA OLE GUNNAR SOLSKJÆR vant sin første store seier som United-manager var David de Gea en levende vegg mot Tottenham på Wembley. Mot Arsenal slapp han inn ei flakkende lompe. Det skjer selvfølgelig også i fotball.

OG DET SKJER gjerne på dager der det mangler litt her og der i den offensive enden. Marginer imot har en tendens til å hope seg opp. Det er ikke dagen, liksom. Du har det meste bortsett fra flyten. Og for Ole Gunnar Solskjær var det ikke fotballen som ble utøvd som var det store problemet, Manchester Uniteds angrepsspill, motstanderen tatt i betraktning, har sjelden fungert bedre enn det gjorde denne kvelden.

Det var Bernd Leno som var problemet.

Arsenals tyske keeper.

Banens desidert beste spiller.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS framtid har vært debattert siden Manchester United ledet 3–1 til pause i Cardiff 22. desember. Det var kamp en. Siden det har United spilt 18 kamper. Etter 0–2 mot Arsenal er statistikken 14-2-2. Men det er ikke bare resultatene denne rekka representerer som skal veies når herrene Glazer og Woodward, med faglige input fra Sir Alex Ferguson, skal legge de lange linjene på Old Trafford.

Like mye handler dette om alt utenfor de 90 minuttene som en gang eller to i uka gjør Manchester United til en av verdens mest synlige organisasjoner.

For Manchester United er veldig mye mer enn en fotballklubb.

Manchester United er et globalt varemerke.

EN SVENSK FOTBALLEKSPERT på Viasat skapte en smule støy da han etter Manchester Uniteds 3–1 seier og Campions League-avansement i Paris, sa han håpet at Ole Gunnar Solskjær ikke får jobben på Old Trafford. Det ble i hvert fall Dagsnytt 18 debatt av det i uka som gikk. Martin Åsland heter han, den svenske Viasat-eksperten, og et par av argumentene hans handlet om flaks, bruken av Bailly som back mot PSG, spillestilen og det faktum at Ole Gunnar Solskjær ikke har erfaring på dette nivået.

I Åslands øyne, hvilket er helt korrekt, er han ikke Guardiola, Klopp, Ancelotti, Pochettino, Conte – you name them.

Men han er ikke van Gaal eller Mourinho heller.

Alle så hvordan det gikk.

ALLE MENINGER I vinterens store fotballdebatt er selvfølgelig legitime. Dette – slik det alltid er når det handler om smak, behag og spillestil – handler om mora eller dattera, og gjerne ei kusine eller to. Men det er når du tillegger deg selv fasiten på årets mest komplekse og diskuterte fotballsak, slik VGs kommentator i den samme Dagsnytt 18-debatten nærmest påberopte seg da han raljerte over opinionens latterlige hast i å gi 20LEGEND jbben, at jeg nesten ikke tror det jeg hører.

Som om 3–1 i Paris forandret alt.

Som om alt som har skjedd med Manchester United internt, lokalt, globalt, i opinionen og på børsen – for ikke å snakke om alt som har skjedd med Chris Smalling, Ander Herrera, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Anthony Martial, Luke Shaw og Romelu Lukaku – ikke er medvirkende faktorer.

I desember var Manchester United ingen steder.

Nå ser de ut som et lag som kan vinne alle fotballkamper.

Og det skyldes ikke 3–1 i Paris.

Det skyldes jobben de færreste ser, men som er gjort på daglig basis siden 19. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer