Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ei skikkelig deilig følelse

Hun tapte begge kampene, men OL ble likevel en positiv opplevelse for Sara Blengsli Kværnø.

HISTORISK: Sara Blengsli Kværnø ble første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Dessverre ble motstanden for god.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HISTORISK: Sara Blengsli Kværnø ble første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Dessverre ble motstanden for god. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): I går — på sin 30-årsdag — ble Sara Blengsli Kværnø tidenes første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Det endte med 0-2-tap (8-21, 5-21) mot Ji Hyun Sung fra Sør-Korea.

I dag spilte Grong-jenta sin andre — og siste — kamp i disse lekene. Mot Pui Yin Yip fra Hongkong ble det nemlig et nytt 0-2-tap (8-21, 7-21), og dermed ble det sisteplass i gruppa.

- Det var bedre i dag enn i går, sier Kværnø.

- Andre forutsetninger At det ble to tap, er på ingen måte overraskende. Kværnø er ranket som nummer 105 i verden, langt bak begge motstanderne. Derfor hadde hun ikke som mål å vinne, men å spille sin beste badminton noen gang.

- Klarte du det?

- Nei, ikke helt, føler jeg. Men jeg møter også et press i spillet jeg bare har møtt en håndfull ganger før. Det blir litt andre forutsetninger enn jeg er vant til. Jeg føler at i dag leverer jeg en vesentlig bedre kamp i dag enn i går.

Sjokkåpnet Kværnø tok faktisk en 4-0-ledelse i det første settet. Det vekket jenta fra Hongkong, som svarte med 18 poeng på rappen. Kværnø erkjenner at hun tapte for en bedre motstander.

- Hun hadde veldig gode dropper fra baklinja, veldig tett inn til nettet. Det kan hun gjøre når som helst, hvor som helst. På dette nivået får ikke jeg dratt fram mine slag hele tida, for jeg er mer under press. De beste gjør vesentlig færre feil og så har de mer fart i spillet. Mine slag har mindre trykk, da blir det lettere for henne å slå tilbake, poengterer hun.

Vil huske jubelen Til tross for at spillet ikke satt helt som hun hadde håpet, har OL-vært en stor opplevelse for Kværnø.

- Alt er bare positive opplevelser, fastslår hun.

- Hva kommer du til å huske best?

- Det er veldig artig når du hører du hopper opp og slår en smash i golvet, og så hører du «yeeeee!» — jubelen bryter ut. Det er ei skikkelig deilig følelse, vi er ikke akkurat vant med mye publikum og jubel!

30-åringen håper å kunne fortsette utviklinga fram mot OL om fire år. Hun avsluttet studiene i fjor sommer, og føler hun har fått betalt for å være idrettsutøver på heltid.

Slipper å sovne over boka - Jeg føler det er en stor forskjell. Jeg føler jeg har utviklet meg veldig mye det siste året, når jeg bare har trent. Når du er ferdig med trening om morgenen, kan du bare dra hjem å spise og sove med god samvittighet, og forberede deg til kveldstreninga, i stedet for å spise, lese, sovne over boka, ta et kvarter fordi det er det du har tid til, og så sette deg til å jobbe igjen. Da er du sliten når du skal trene til kvelds.

- Se du for deg å kunne satse slik helt til neste OL?

- Det tror jeg skal være mulig. Jeg har lojale sponsorer som legger et viktig grunnlag for at jeg skal kunne gjøre det, og de tror jeg ikke kommer til å svikte nå — kanskje det heller er flere som vil være med.

Nå skal Kværnø være OL-turist, i hvert fall i to dager. Da må hun flytte ut av utøverlandsbyen — for denne gang.

FERDIGSPILT: Det ble to OL-kamper i London for Badminton-Sara. I Rio om fire år kan det bli flere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FERDIGSPILT: Det ble to OL-kamper i London for Badminton-Sara. I Rio om fire år kan det bli flere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media