- Ei skikkelig deilig følelse

Hun tapte begge kampene, men OL ble likevel en positiv opplevelse for Sara Blengsli Kværnø.

HISTORISK: Sara Blengsli Kværnø ble første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Dessverre ble motstanden for god.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HISTORISK: Sara Blengsli Kværnø ble første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Dessverre ble motstanden for god. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): I går — på sin 30-årsdag — ble Sara Blengsli Kværnø tidenes første norske kvinne i en olympisk badmintonturnering. Det endte med 0-2-tap (8-21, 5-21) mot Ji Hyun Sung fra Sør-Korea.

I dag spilte Grong-jenta sin andre — og siste — kamp i disse lekene. Mot Pui Yin Yip fra Hongkong ble det nemlig et nytt 0-2-tap (8-21, 7-21), og dermed ble det sisteplass i gruppa.

- Det var bedre i dag enn i går, sier Kværnø.

- Andre forutsetninger At det ble to tap, er på ingen måte overraskende. Kværnø er ranket som nummer 105 i verden, langt bak begge motstanderne. Derfor hadde hun ikke som mål å vinne, men å spille sin beste badminton noen gang.

- Klarte du det?

- Nei, ikke helt, føler jeg. Men jeg møter også et press i spillet jeg bare har møtt en håndfull ganger før. Det blir litt andre forutsetninger enn jeg er vant til. Jeg føler at i dag leverer jeg en vesentlig bedre kamp i dag enn i går.

Sjokkåpnet Kværnø tok faktisk en 4-0-ledelse i det første settet. Det vekket jenta fra Hongkong, som svarte med 18 poeng på rappen. Kværnø erkjenner at hun tapte for en bedre motstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer