Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eidur ødela Henrys jubelkveld

Fem poeng skiller fortsatt gigantene.

 • Vi fulgte kampen live Arsenal ledet 2-1 ved pause og så ut til å redusere avstanden til to poeng. Men Chelsea ville det annerledes, og dermed endte det uavgjort i den mye omtalte trenerduellen mellom Arsène Wenger og José Mourinho.

  Roman Abramovitsj og Chelsea har kanskje flest milliarder, men Arsenal har Thierry Henry. Eliteseriens toppscorer ga vertene ledelsen etter fattige 73 sekunder. Da hadde Abramovitsj og de andre tilskuerne knapt fått varmet opp benkene denne desemberkvelden i London.

  Og hvilken scoring det var! Henry mottok ballen på høyrefoten og dro til på direkten med venstrebeinet litt innenfor 16-meteren. Petr Cech i Chelsea-buret kunne lite gjøre, og hjemmefansen ble satt i ellevill ekstase.

  Men Chelsea, som jaget sin første serieseier på Highbury siden 1990, var ikke utslått. I kampens 17. minutt stanget en umarkert John Terry inn et hjørnespark, og lagene var like langt.

  Gunners-keeper Manuel Almunia kunne lite gjøre. Mange ble overrasket over at Arsène Wenger valgte å fortsette med spanieren i stedet for Jens Lehmann.

  Kontroversielt


  Så, etter 28 minutter, fikk Arsenal et noe billig frispark på rundt 25 meter etter felling av Robert Pires. Mens Chelsea var i gang med å sette opp muren og keeper sto helt borte ved sin venstre stolpe, skjøt Thierry Henry i motsatt hjørne.

  Scoringen ble stående, til ville protester fra Chelsea-spillerne, og Gunners ledet 2-1 etter nok en nettkjenning av mannen som før jul kan bli kåret til verdens beste fotballspiller av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

  Arjen Robben var så rasende på dommer Graham Poll at han pådro seg gult kort. Diskusjonen om målet burde vært godkjent eller ikke vil nok rase på balløya de neste dagene.

  Pauseleksjon


  Kunne Chelsea komme tilbake etter den tidlige kalddusjen og det forsmedelige 1-2-målet?

  Mourinho sendte innpå Didier Drogba, og det var tydelig at Chelsea-bossen hadde gitt spillerne en pauseleksjon. Kun sekunder var spilt da islandske Eidur Gudjohnsen utlignet til 2-2 fra kloss hold.

  14 minutter før slutt burde Henry fått sitt hattrick etter flott Arsenal-spill. Franskmannen fikk stå alene på åtte meter, men klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

  Også Robin van Persie var nær Arsenal-scoring, men flere mål ble det ikke. Dermed unngikk Chelsea sitt annet serietap for sesongen.. Laget topper med 40 poeng, Everton på 2. plass har 36 poeng, mens Arsenal har 35.

  Manchester United, som møter Fulham på bortebane mandag, har 30 poeng og er så absolutt med i gullkampen.

  (NTB)

MÅLMASKIN I BLÅTT: Eidur Gudjohnsen scoret rett etter pause.
SJEKK FEIRINGEN: Henry scoret to mål, men klarte ikke å forhindre at Chelsea fikk med seg poeng.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media