Eidur ødela Henrys jubelkveld

Fem poeng skiller fortsatt gigantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
 • Vi fulgte kampen live Arsenal ledet 2-1 ved pause og så ut til å redusere avstanden til to poeng. Men Chelsea ville det annerledes, og dermed endte det uavgjort i den mye omtalte trenerduellen mellom Arsène Wenger og José Mourinho.

  Roman Abramovitsj og Chelsea har kanskje flest milliarder, men Arsenal har Thierry Henry. Eliteseriens toppscorer ga vertene ledelsen etter fattige 73 sekunder. Da hadde Abramovitsj og de andre tilskuerne knapt fått varmet opp benkene denne desemberkvelden i London.

  Og hvilken scoring det var! Henry mottok ballen på høyrefoten og dro til på direkten med venstrebeinet litt innenfor 16-meteren. Petr Cech i Chelsea-buret kunne lite gjøre, og hjemmefansen ble satt i ellevill ekstase.

  Men Chelsea, som jaget sin første serieseier på Highbury siden 1990, var ikke utslått. I kampens 17. minutt stanget en umarkert John Terry inn et hjørnespark, og lagene var like langt.

  Gunners-keeper Manuel Almunia kunne lite gjøre. Mange ble overrasket over at Arsène Wenger valgte å fortsette med spanieren i stedet for Jens Lehmann.

  Kontroversielt

  Så, etter 28 minutter, fikk Arsenal et noe billig frispark på rundt 25 meter etter felling av Robert Pires. Mens Chelsea var i gang med å sette opp muren og keeper sto helt borte ved sin venstre stolpe, skjøt Thierry Henry i motsatt hjørne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.