Eidur reddet Chelsea åtte min. før slutt

Slet mot Huddersfield.

(Dagbladet.no:) Chelsea - Huddersfield 2-1. Manager José Mourinho sa før FA-cuprunden at flere Chelsea-spillere måtte vise seg fram for å få flere sjanser. Spillerne det gjaldt var Glen Johnson, Robert Huth, Wayne Bridge og Carlton Cole.

Sistnevnte ga forsåvidt svar på tiltale, da han etter 12 minutter headet Chelsea i ledelsen mot Huddersfield fra League One (nivå tre).

Helt etter oppskriften.

Men portugiseren er neppe særlig fornøyd med alt seriemesterne gjorde. For til tross for tidvis stort press, klarte ikke Chelsea øke ledelsen mot Huddersfield. I stedet utliknet gjestenes Gary Taylor-Fletcher etter 75 minutter.Så var det Chelseas fantastiske evne til å avgjøre kamper mot slutten da. Åtte minutter før full tid sørget Eidur Gudjohnsen for 2-1-seier til Chelsea.

- Vi kan dra hjem med hodet høyt hevet. Jeg trodde virkelig at vi skulle klare uavgjort, sier Huddersfield-manager Peter Jackson ifølge PA.

Stolt manager

Jackson er mektig stolt av spillerne sine.

- Det hadde vært mitt største fotballøyeblikk om vi hadde klart uavgjort. I 2. omgang ga vi Chelsea - et av verdens beste lag - en skikkelig cupfight. De hadde fortsatt mye internasjonal kvalitet på banen. Bare se på de spillerne som kom inn, sier Jackson om Arjen Robben, Asier Del Horno og Renato Paulo Ferreira.

MÅLSCORERNE: Carlton Cole og Eidur Gudjohnsen reddet Chelsea. Foto: AP
MÅLSCORERNE: Carlton Cole og Eidur Gudjohnsen reddet Chelsea. Foto: AP Vis mer

José Mourinho forsvarte etter kampen at han lot flere stjerner hvile.

- Jeg plukker alltid ut et lag jeg tror er godt nok til å vinne, også i dag. Og jeg kommer alltid til å hvile en del spillere når det er mulig, for å gi spillere som ikke får så mange minutter i Premier League en sjanse, sier han.

Newcastle slet kraftig

Presset på manager Graeme Souness ble neppe mindre i ettermiddag.

De fleste Newcastle-supportere pustet nok lettet ut da det ble klart at Mansfield ble deres motstander i FA-cupens 3. runde. De ligger på 20. plass i League Two (nivå fire).

Men selv om det er et hav mellom de to lagene i seriesymstemet, slet Newcastle hjemme på St. James\' Park. Newcastle trykket mye på, men det kunne endt skikkelig ille for den stolte nordøst-klubben.

Shay Given reddet mesterlig et kanonskudd fra Adam Rundle tidlig i 2. omgang, og Mansfield ville også ha straffe da Jean-Alain Boumsong la Richard Barker i bakken i straffefeltet.

Alan Shearer reddet imidlertid hjemmelaget ti minutter før slutt, og sørget for at Newcastle fortsatt er med i cupen.

Dette var Shearers 200. mål for Newcastle. Og et veldig viktig et.

Fowler reddet City

Manchester City fikk en skikkelig lei start hjemme mot Scunthorpe. Laget fra League One (nivå tre) tok ledelsen etter 17 minutter, da Andy Keogh scoret.

Etter pause viste derimot Robbie Fowler at han fortsatt kan score i blinde.

I løpet av under 20 minutter scoret han tre ganger, det siste på straffe.

3-1 til de lyseblå, og dermed ingen cupbombe på City of Manchester Stadium.

• Alle resultatene og målscorere