Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eieren er arrestert, treneren stakk til rivalen og klubben rykket ned

Det er krise i Birmingham.

I TRØBBEL: Birmingham City sin eier, Carson Yeung kjøpte store deler av klubben gjennom selskapet Grandtop International Holdings. Nå har selskapet byttet navn til Birmingham International Holdings, og eieren er arrestert i Hong Kong mistenkt for hvitvasking av penger. Foto: AP Photo/Simon Dawson
I TRØBBEL: Birmingham City sin eier, Carson Yeung kjøpte store deler av klubben gjennom selskapet Grandtop International Holdings. Nå har selskapet byttet navn til Birmingham International Holdings, og eieren er arrestert i Hong Kong mistenkt for hvitvasking av penger. Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer

(Dagbladet): Det er neppe morsomt å være Birmingham-supporter om dagen. Først rykket klubben ned fra Premier League i mai, og rett etterpå stakk manager Alex McLeish til erkerivalen Aston Villa.

Nå er klubbens eier, Carson Yeung arrestert i Hong Kong etter mistanke om hvitvasking av penger.

Det er den britiske avisen Birmingham Mail som melder at Yeung er arrestert.

Klubbens styreformann Peter Pannu bekrefter forholdet på klubbens hjemmeside. Han hevder Yeung kun bistår politiet i en etterforskning som ikke har noen tilknytning til klubben.

- Klubben ikke involvert - Jeg har nettopp snakket med Birmingham International Holdings (BIHL) sine advokater og de informerte meg om situasjonen i Hong Kong, sier Pannu.

- Jeg er blitt informert om at at Carson skal bistå i saken som ikke har noe med driften av BIHL i Hong Kong eller noe med driften av klubben å gjøre, sier Pannu.

Han vil ikke dømme noen før en eventuell rettssak.

- Loven sier at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier han.

Startet i 2007 I juli 2007 kjøpte Carson Yeung opp 29,9 prosent av klubben via Grandtop International Holdings Limited.

Han hintet raskt til at han ønsket full kontroll over klubben.

I august 2009 gjorde forretningsmannen et nytt framstøt og fikk i november viljen sin. Yeung ble satt til klubbpresident, mens Vico Hui ble styreformann med Michael Wiseman som visepresident. Selskapet ble da endret til BIHL, som Yeung representerer.

ARRESTERT:  Carson Yeung (nummer tre fra venstre nederst) er arrestert i Hong Kong. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
ARRESTERT: Carson Yeung (nummer tre fra venstre nederst) er arrestert i Hong Kong. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media