Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eierskifte kan få Rushfeldt til Norge

Tromsø krysser fingrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tromsø ønsker å hente Sigurd Rushfeldt tilbake fra Austria Wien, men østerrikerne har tidligere sagt at de ønsker å benytte seg av en opsjon som gjør at de kan forlenge kontrakten med ett år fra kommende sommer.

Nå håper imidlertid Tromsø at et eierskifte i Austria skal gjøre det lettere å hente Rushfeldt, kanskje allerede i januar.

- Klubben skal selges nå, slik vi har fortstått det. Vi er spente på hvordan ting utvikler seg, og vi snakker jevnlig med Sigurd, sier sportssjef Steinar Nilsen til Dagbladet.no.

- Økonomi løser ikke alt

Sjøl er han mest opptatt av hva Rushfeldt vil.

- Vi håper han vil gjenforenes med en han har hatt det hyggelig med før: Ole Martin Årst. Og hvis Sigurd sjøl vil tilbake til Norge, tror jeg vi skal få til en avtale med Austria.

- Har dere penger til å kjøpe ham ut av en kontrakt om Austria krever det?

- Økonomi er ikke løsningen til alt, ting er mulig. Dersom Sigurd sjøl ikke vil spille for Austria, er det ingen vits for dem å holde på ham heller, mener Nilsen.

Trenger også høyrekant

SAMMEN IGJEN? Sportssjef i Tromsø, Steinar Nilsen (t.v.) ønsker å gjenforene spissparet Sigurd Rushfeldt (i midten) og Ole Martin Årst. Foto: Scanpix
SAMMEN IGJEN? Sportssjef i Tromsø, Steinar Nilsen (t.v.) ønsker å gjenforene spissparet Sigurd Rushfeldt (i midten) og Ole Martin Årst. Foto: Scanpix Vis mer

Og han legger ikke skjul på at Tromsø trenger en spiss uansett.

- Dersom Ole Martin blir skada, er det ikke noen hyggelig situasjon for oss. Vi sikter høyt når vi ser etter forsterkninger. Vi vil både ha en med en fortid og en framtid, sier Nilsen og mener med det at klubben vil ha en etablert spiller med flere år igjen som aktiv.

- I tillegg til en spiss, trenger vi en høyrekant som erstatter for Karim Essediri (solgt til Rosenborg). Det er de to viktigste plassen å få forsterket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!