Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eigil Dahl runder 90 år

I 43 år boltret Eigil Dahl seg på Dagbladets sportssider. Med en elsket og fryktet penn, og en enorm fagkunnskap. I dag feirer han 90-årsdagen sammen med familien på Hankø Fjordhotell.

- Det blir kona mi, sønnene mine og barnebarn, sier Dahl til Dagbladet.

I 61 år har han vært gift med Mossen - av Dahl bare referert til som «Formannen».

Eigil Dahl ble ansatt i Dagbladet i 1936, og var til tider avisas sportsredaksjon mer eller mindre på egen hånd. Temperamentet og engasjementet var synlig i spaltene, og signaturen «Eigil» var noe hele idretts-Norge hadde et forhold til.

Selv har Dahl et glødende forhold til hjertebarnet Øvrevoll Ballklubb. Klubben ble stiftet i Eigils egen dagligstue i 1955 med 30 gutter tilstede.

I dag er det orientering som er favorittgrenen. Men Eigil Dahl har vært nesten like allsidig som idrettsutøver som han var som idrettsskribent.

Dahl skulle gjerne sett et solglimt på den store dagen.

- Det har vært en elendig sommer, men jeg har da hatt så mange solskinnsdager i mitt liv. Det har vært en del kuling også - men jeg liker det også jeg, sier Dahl.

I Dagbladet har Eigil Dahl også tatt initiativ som ikke syntes på trykk. Han startet Dagbladets tennisklubb og Dagbladets pensjonistklubb.

Dagbladet ønsker ham hjertelig til lykke på dagen!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media