Arctic Race of Norway:

Eiking best av de norske i Hammerfest

Nummer fem i tøff avslutningsrunde.

I TOPPEN: Etter å ha slitt med sittesår den første dagen, viste Odd Christian EIking seg langt bedre fram på den tredje etappen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I TOPPEN: Etter å ha slitt med sittesår den første dagen, viste Odd Christian EIking seg langt bedre fram på den tredje etappen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med flere tøffe bakker på de siste tre milene, ble feltet gradvis tynnet ut i Hammerfest. Til slutt ble det gjort opp om seieren i den avsluttende bakken opp til mål, én kilometer lang bakke på seks prosent i snitt.

Etter at det så ut som feltet hadde kontroll på utbryterne, kjørte Robin Carpenter, Adam Toupalik og Johan Le Bon meget sterkt på den siste mila. Inn i den avsluttende bakken hadde de en ledelse på 20 sekunder og det holdt for Toupalik.

Tsjekkeren viste seg som den sterkeste og kopierte lagkamerat Mathieu van der Poels skjenende jubling fra den første etappen. Og for å gjøre etappen perfekt for Corendon-Circus - like bak kom nevnte van der Poel og tok andreplassen.

Like bak kom Odd Christian Eiking inn til femteplass, med Markus Hoelgaard på sjetteplass.

Sammenlagtleder Sergei Chernetski tok tredjeplassen på etappen og økte med det ledelsen i sammendraget. Astana-rytteren leder nå med syv sekunder ned til Hoelgaard.

Bruddet fikk farlig ledelse

Øivind Lukkedal (Coop), Connor Swift (Dimension Data), Axel Journiaux (Direct Energie), Johan Le Bon (Vital Concept), Tom Wirtgen (WB Aqua Protect Veranclassic), Robin Carpenter (Rally Cycling), Adam Toupalik (Corendon-Circus) og Willie Smit (Katusha) var rytterne som kom seg med i dagens brudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer