Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk forfall til Ardenner-åpningen:

Eiking nødt til å stå over Amstel Gold Race

- Det har ikke vært så mye å skrive hjem om.

SLITER MED SYKDOM: I samråd med Wanty-legen er Odd Christian Eiking enig om å stå over Amstel Gold Race. Fremdeles håper han å slå tilbake under Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SLITER MED SYKDOM: I samråd med Wanty-legen er Odd Christian Eiking enig om å stå over Amstel Gold Race. Fremdeles håper han å slå tilbake under Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Under debuten for Wanty-Groupe Gobert smashet Odd Christian Eiking inn en andreplass etter å ha blitt spurtslått av Alexandre Geniez i Marseille.

Tendensen fortsatte under Tour of Oman der han til slutt reiste hjem med 8.-plass fra sammendraget.

Fortsettelsen har ikke gått helt slik 23-åringen fra Askøy utenfor Bergen hadde håpet på.

Les flere nyheter om landeveissykling på procycling.no!

- Nei, det har ikke vært så mye å skrive hjem om den siste tiden.

- Fortell!

- Det begynte veldig bra i slutten av januar, men etter jeg startet opp igjen treningen etter Tour of Oman, merket jeg at det ikke stemte helt. Jeg hadde en ritthelg i Frankrike (Ardèche og Drome Classic) og så dro jeg rett på høydesamling etter det. Det endte med en uke uten trening og et virus i kroppen, sier Eiking til procycling.no.

- Trodde ikke jeg skulle orke én mil

I mars var Settimana Coppi E Bartali det eneste rittet han syklet. Limburg Classic stilte han aldri til start i, men det spørs om han ikke burde ha droppet det italienske etapperittet også.

- Sykdommen har fortonet seg omtrent som et influensavirus. Jeg har ikke vært veldig syk heller, men syk nok til at jeg ikke har kunnet utføre jobben slik jeg ønsker, forteller han.

Derfor er spørsmåltegnene mange når han nå inntar det som skulle ha vært vårsesongens høydepunkt, Ardennene. Onsdag startet han oppkjøringsrittet De Brabantse Pijl, men han sto av etter rundt 12 mils sykling.

Mens konkurrentene har pint seg igjennom Paris-Nice, Katalonia rundt eller Baskerland rundt - har ikke Wanty-laget fått invitasjonene de har ønsket seg. Det har uansett ikke hatt mye å si for Eikings del.

Sykdom hadde ødelagt en eventuell oppkjøring i Katalonia, likevel:

- Nå har jeg hatt bihulebetennelse i et par dager. Jeg trodde egentlig ikke at jeg kom til å holde ut lengre enn i ti kilometer, så egentlig var jeg godt fornøyd med å sykle 12 mil, forteller han.

Wanty har gode kort på hånda

I samråd med laglegen er det likevel besluttet at han ikke starter søndagens Amstel Gold Race.

For klatreren fra Askøy er nok det uansett rittet i Ardennene som passer klatreegenskapene hans dårligst.

Laget stiller seg nok heller bak Andreas Pasqualon. 26-åringen kom inn i gruppa bak vinneren Tim Wellens i Brabantse Pijl - og ble til slutt sjettemann.

- Vi krysser fingerne for at vi har noen andre som kan bite seg med inn i finalen av rittene. Guillaume Martin er i bra form og kan kanskje få til noe i en litt mindre gruppe i Liège. I tillegg har vi Pasqualon som kan gjøre det bra i Amstel, sier han.

- Hvor legger du egne ambisjoner per nå?

- Mine mål er naturlig nok litt lavere nå. Så lenge jeg blir kvitt sykdommen og føler meg helt frisk og fin på starten, så utelukker jeg ikke at jeg kan sitte med i en finale. Jeg føler jeg har litt nivå inne, men det blir vanskelig å komme med et resultatmål. Om det innebærer en topp 20 eller 120.-plass er vanskelig å si, innrømmer han.

Trygg på Tour de France-billett

Ardennerklassikerne er svært viktige for Wanty-laget som har sin base i Charleroi og som også sitter på vallonske sponsorater.

- Målet er helt klart at noen av rytterne vår skal ta en topp 10-plassering, sier Eiking.

I etterkant av Ardennene skal han sykle Romandiet rundt, men han innrømmer at fokuset også begynner å flytte seg inn mot juni og juli måned. Da håper han å kjøre inn Tour de France-billetten under Critérium du Dauphiné.

- Jeg håper jo at jeg skal komme meg med, men jeg er nødt til føle meg 110 prosent, hvis ikke er det ikke realistisk. Critérium du Dauphiné blir helt klart viktig i oppkjøringen mot Tour de France.

- Hva sier laget om ditt kandidatur til touren?

- Jeg er mer eller mindre klar. Det er 90 prosent sikkert at jeg sykler, men det går jo ikke hvis jeg fortsetter å være syk. Dersom jeg klarer å holde meg frisk, så blir jeg med dit, avslutter Askøy-mannen.

PS: August Jensen ser ut til å bli den eneste norske deltakeren under søndagens Amstel Gold Race. Nordlendingen vil trolig få en hjelperolle for Israel Cycling Academy - ikke ulikt rollen han hadde under onsdagens Brabantse Pijl:

- Jeg ble brukt inn i rundene for Kristian (Sbaragli) og Krists (Neilands). Det er en grei rolle, de går godt. Man må gå litt i gradene, men det er jeg komfortabel med, sier Jensen til procycling.no

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!