Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Eiking nummer to i sesongdebuten

Imponerte stort i Grand Prix La Marseillaise

NUMMER TO: Odd Christian Eiking. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NUMMER TO: Odd Christian Eiking. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Odd Christian Eiking (Wanty Groupe Gobert) ble nummer to i det franske endagsrittet Grand Prix La Marseillaise søndag. Han satt igjen med de sterkeste rytterne da rittet ble avgjort, og ble kun slått av Alexandre Geniez (AG2R).

På de siste milene var den norske rytteren meget aktiv, og var i aller høyeste grad med på notene da flere av stjernesyklistene løftet på baken underveis.

Da finalen nærmet seg, befant Eiking seg i en meget god posisjon. Før den siste bakken var det flust av angrep, og nordmannen hang godt med på notene.

Etterhvert angrep Eiking, Romain Bardet og Tony Gallopin (begge AG2R) og fikk en luke, mens seks ryttere fulgte bak.

De seks fikk kontakt, og før nedkjøringen mot mål, var det samlet ni ryttere som skulle gjøre opp om seieren. I tillegg til Eiking-trioen, satt hans lagkamerat Guillaume Martin der, samt Lillian Calmejane (Direct Energie), Jesus Herrada (Cofidis), Alexandre Geniez (AG2R), Valentin Madouas (FDJ) og Remy Di Gregorio (Delko Marseille).

Nedover mot målgang ble det angrep på angrep, og spesielt AG2R med sine tre ryttere var offensive. Det var dog vanskelig å få noe store luker ned mot mål, og mange av angrepene var mislykkede.

Dermed var det duket for en spurt der Eiking var med og kjempet om seieren. Dessverre for askøyværingen var Alexandre Geniez hakket raskere, og Eiking måtte ta til takke med andreplass i sin første konkurranse for året.

Calmejane ble nummer tre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!