Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eiking viste seg fram på tøff Down Under-etappe

22-åringen best plassert av FDJ-rytterne sammenlagt.

GODKJENT: Odd Christian Eiking sier selv han ikke følte seg bra, men det holdt til 21.-plass under Down Unders tøffeste etappe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GODKJENT: Odd Christian Eiking sier selv han ikke følte seg bra, men det holdt til 21.-plass under Down Unders tøffeste etappe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Arrangøren har igjen endret på etappeprofilen i Tour Down Under, og i år gjorde det at kampen om sammendraget dro seg til allerede på etappe to.

I forkant ble det snakket om at den siste klatringen opp Paracombe på sikt kan erstatte Willunga Hill som rittets avgjørende klatring.

Etappen var småkupert hele veien, og det var lite hvile for rytterne. En slags haikjeft av en profil, som gjerne en rytter av Odd Christian Eikings kaliber, setter pris på.

Ville Sagan henge med?

Mange var spent på hvorvidt Peter Sagan ville klare å henge på når feltet inntok Torrens Hill Road på vei opp til mål.

Den avgjørende bakken var den eneste kategoriserte stigningen på etappen og holdt 9,9 prosent i snitt fordelt på 1,2 kilometer.

Bakken starter slakt før den blir brattere og brattere. En perfekt utskytningsrampe for spesialiserte klatrere som er vant til enda lengre og mer utmattende fjell.

Før finalen ble Jasha Sütterling hentet inn. Movistar-rytteren angrep etter den første innlagte spurten og fikk opparbeidet seg en ledelse på fem minutter i en del av etappen der rytterne tok det forholdsvis piano.

Storlagene markerte seg

Inn mot finalen begynte storlagene Lotto-Soudal, BMC Racing, Team Sky og Orica-Scott å ta mer og mer ansvar foran i feltet.

Det var tilløp til panikk først Rohan Dennis (BMC) punkterte, og siden Sky-fetterne Sebastián og Sergio Henao pådro seg mekanisk trøbbel.

Kenny Elissonde forsøkte å få dem opp i posisjon igjen, men Sky-duoen var på defensiven da det hele skulle avgjøres.

I begynnelsen av Torrens Hill Road kom de første angrepet fra Richie Porte. Kun Gorka Izagirre var i stand til å følge, men også spanjolen måtte gi en luke litt høyere opp i veien.

Eiking: - Jeg hadde ikke helt beina

Etter hvert fikk Esteban Chaves (Orica-Scott) kontakt med Izaguirre, men tapte likevel spurten om andreplassen.

Rohan Dennis ledet en større gruppe over mål 19 sekunder bak Porte, og tre bak Chaves.

Eiking måtte etter vært slippe gruppa, men syklet likevel inn til en oppløftende 21.-plass. 29 sekunder bak etappevinneren.

FDJ-rytteren er nå lagets best plasserte i sammendraget, men mener selv at beina kunne vært bedre i det tøffe terrenget:

- Det var vel helt OK, sier han til procycling.no.

- Jeg hadde ikke helt beina og følte meg egentlig helt tom for krefter i varmen. Det var ikke like varmt som i går, men 35 grader mot slutten, forteller han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media