Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eikrem (16) fikk United-debuten

- Ett år foran skjema, sier agenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Magnus Wolff Eikrem er et av Norges desidert største talenter. 16-åringen skrev under for selveste Manchester United i august, og i går fikk han debuten for klubbens reservelag.

Seriøs

16-åringen har fått munnkurv av manager Alex Ferguson, og henviste derfor til agent Jim Solbakken for kommentarer.

- Magnus var ofte der borte før han signerte, så han visste hva han gikk til. Han er en målbevisst og seriøs ung herremann, sier Solbakken til Dagbladet.no.

Eikrem fikk knappe fem minutter i kampen mot de nest beste fra byrival City, og rakk følgelig aldri å utmerke seg. United vant forholdsvis enkelt 4-2 i en kamp uten noen spillere fra klubbens førstelag.

- Målet i år var at Magnus skulle spille seg til fast plass på U18-laget, og komme på reservelaget først neste år. Så han ligger et år foran skjema.

Kieran Lee, Michael Barnes og to ganger Aaron Burns sørget for scoringer bak Sveriges landslagskeeper Andreas Isaksson, som gjorde sin første City-opptreden etter overgangen fra franske Rennes i sommer.

- Familieklubb

STARTEN: Magnus Wolff Eikrem ble oppdaget av Ole Gunnar Solskjær på sistnevntes fotballakademi i sommer. Foto: Scanpix
STARTEN: Magnus Wolff Eikrem ble oppdaget av Ole Gunnar Solskjær på sistnevntes fotballakademi i sommer. Foto: Scanpix Vis mer

Midtbanespilleren trener daglig med de beste i klubben, og det at ingen av a-lagsspillerne var med i går la ingen demper på opplevelsen.

- Debut er debut, fortsetter Solbakken.

På spørsmål om det er noen av «de store» hjelper Magnus litt ekstra, er svaret et klart nei.

- De fleste i klubben tar var på hverandre. United er en familieklubb.

- To gode valg

Magnus\' far, Knut Hallvard Eikrem var også en dugelig fotballspiller i sin tid. Den tidligere stopperen fikk 220 kamper for Molde i perioden 1983-90 og tok seriesølv i 1987.

- Man får vel egentlig aldri svar på om det var galt eller riktig av Magnus å reise over dit i så ung alder. Men lysten var stor og muligheten var det, så han valgte det, sier han til Dagbladet.no.

- Vi snakket mye om det, og prøvde å få fram både det postive og det negative ved å flytte. Han hadde forsåvidt to meget gode valg.

Har gått bra

- Han trives veldig godt med fotballen der borte. Av og til er det jo naturligvis litt hjemlengsel, men det har gått veldig bra, avslutter Knut Hallvard Eikrem.

Eikrem har tidligere trent Moldes juniorgutter, men sier at det kun var når sønnen var mindre han hadde en aktiv del av utviklinga. Om Eikren jr klarer å ta steget helt opp gjenstår å se, talentet er det i hvert fall ingen tvil om.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!