REKORD: Malmös Magnus Wolff Eikrem satt ny assistrekord i Allsvenskan, men er ikke tatt ut på det norske landslaget. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix
REKORD: Malmös Magnus Wolff Eikrem satt ny assistrekord i Allsvenskan, men er ikke tatt ut på det norske landslaget. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpixVis mer

Eikrem ble historisk i Sverige. Svenskene forstår ingenting av Høgmos vraking: - Trist

Ifølge Magnus Wolff Eikrems svenske klubb Malmö ble 26-åringen historisk da han noterte seg for sin 15. målgivende pasning denne sesongen i 1-0-seieren mot Sundsvall søndag.

– Ingen har slått flere målgivende pasninger på en sesong siden man begynte å føre statistikk i 2001, skriver klubben på Twitter etter 1-0-seieren mot Sundsvall.

Den tidligere Molde-spilleren slo innlegget da den tidligere Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson headet inn det avgjørende målet etter 64 minutter.

– Den målgivende pasningen ble slått – selvfølgelig – av Eikrem, skrev klubben etter scoringen som sikret Malmö tre nye poeng og fortsatt tabelltopp i Sverige.

Ikke på landslaget

Eikrem var ikke en av Per-Mathias Høgmos utvalgte da den norske landslagssjefen tok ut troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland. Det skjønte de lite av i vårt naboland.

– Jeg spurte ham hvorfor han ikke ble tatt ut, men han visste ikke. Jeg synes at han har gjort det så bra at han i det minste bør være en de titter på. Jeg synes det er litt trist for Magnus, men landslagssjefen har sikkert mange gode spillere, sa trener Allan Kuhn til Expressen etter uttaket.

– Jeg har ikke vært med under ham tidligere, så jeg ble ikke overrasket over at jeg ikke kom med. Han får ta ut de han mener er best. Jeg synes at jeg spiller veldig bra for Malmö, og det er en stor klubb. Så får han velge hvem han vil ha med, sa Eikrem til den svenske avisen.

Hjelp fra Hammarby

En som ble tatt ut er Jo Inge Berget. Spissen spilte også hele kampen for Malmö mot Sundsvall søndag.

Mats Solheim hjalp Eikrem og Berget i tetstriden da han spilte 90 minutter for Hammarby i 0-0-kampen mot AIK søndag. AIK taper dermed terreng og ligger nå åtte poeng bak Malmö på en tredjeplass.

Tøffeste rival er likevel IFK Norrköping, som overnattet på topp etter sin seier lørdag. Laget er ett poeng bak Malmö.

Ti poeng bak Malmö ligger IFK Göteborg på fjerdeplass. Thomas Rogne spilte hele kampen da laget slo Helsingborg 2-0 etter scoringer av Vålerenga-kjenningen Elías Már Ómarsson og Jakob Ankersen.

Thomas Drage spilte hele kampen for Falkenberg i 2-3-tapet mot Örebro, mens Henning Hauger fikk 69 minutter for Elfsborg i 0-1-tapet mot Jönköping Södra. Den siste kampen i Allsvenskan søndag endte med 3-1-seier til Häcken mot Östersund.

(NTB)