Eikrem kan få United-debuten i Tyrkia

Sjekket inn som førstemann i reisefølget til Bursa.

KAN FÅ DEBUTEN: Magnus Wolff Eikrem er med i Manchester Uniteds tropp til Champions League-møtet med Bursaspor i Tyrkia på tirsdag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
KAN FÅ DEBUTEN: Magnus Wolff Eikrem er med i Manchester Uniteds tropp til Champions League-møtet med Bursaspor i Tyrkia på tirsdag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ PAUL ELLISVis mer

||| (Dagbladet): Magnus Wolff Eikrem (20) er Ole Gunnar Solskjærs kapteinsvalg på reservelaget til Manchester United, men har ennå til gode å få prøve seg blant de store gutta.

Riktignok har han sittet på benken i noen ligacupkamper - senest mot Wolves forrige uke - og var ubenyttet reserve i bortemøtet med Wolfsburg i fjorårets Champions League-gruppespill da avansementet til åttedelsfinalen allerede var sikret, men etterlengtede debuten har latt vente på seg.

Den kan komme i morgen, for moldenseren var én av 20 United-spillere som satte kursen mot tyrkiske Bursa i morgentimene mandag, melder manutd.com.

20-åringen ankom flyplassen i Manchester som førstemann i innsjekkingsskranken, selv før sjefen sjøl, sir Alex Ferguson.

Kamptroppen skal bestå av 18 mann, noe som betyr at to mann blir sittende på tribunen. Da tre keepere var med på flyet - Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak og Ben Amos - betyr det at én utespiller kommer til å bli ofret.

Klubbjournalisten Ben Hibbs skriver på Twitter at det er store muligheter for at Eikrem i det minste får en plass på benken da han var en av bare fire sentrale midtbanespillere i troppen.

Skulle Eikrem få spilletid mot Bursaspor, blir han den sjette nordmannen gjennom tidende med obligatoriske kamper for Manchester United. Ronny Johnsen, Henning Berg og ikke minst Ole Gunnar Solskjær hadde innholdsrike karrierer i klubben. Erik Nevland fikk med seg ett innhopp i ligaen og en ligacupkamp i løpet av sine to år som United-spiller. Joshua King, som er på utlån i Preston, fikk prøve seg som innbytter i ligacupen i fjor.

Uniteds tropp: Edwin van der Sar, Ben Amos, Tomasz Kuszczak, Patrice Evra, Wes Brown, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Rafael, Fabio, John O'Shea, Magnus Wolff Eikrem, Paul Scholes, Gabriel Obertan, Bebe, Darren Fletcher, Michael Carrick, Ji-Sung Park, Nani, Dimitar Berbatov, Javier Hernandez.

En som ikke er med til Tyrkia, er Rio Ferdinand. Midstopperen spilte samtlige 90 minutter mot Tottenham i helgen, og det ubegrunnede fraværet satte fart i spekulasjonene om at de stadig tilbakevendende ryggproblemene har begynt å melde seg igjen. Det tilbakeviser Ferdinand selv via Twitter.

Med den engelske landslagskapteinens hjemme i Manchester, vil trolig Chris Smalling bli Nemanja Vidic sin makker i midtforsvaret i morgen kveld.