SATTE SITT FØRSTE: Magnus Wollf Eikrem (t.v.) i duell med Paul Obiefule. Eikrem har ventet lenge på sitt første tippeligamål, som kom i kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SATTE SITT FØRSTE: Magnus Wollf Eikrem (t.v.) i duell med Paul Obiefule. Eikrem har ventet lenge på sitt første tippeligamål, som kom i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Eikrem-perle sikret luke på tabelltoppen

Molde hadde marginene med seg i sliteseier mot LSK.

MOLDE (Dagbladet): Magnus Wolff Eikrem scoret sitt første mål i Tippeligaen. Målet kom etter 29 minutter på et velregissert Molde-angrep.

Wolff Eikrem brukte skuddfoten fra 20 meter og vekket til live et rimelig dødt hjemmepublikum.  

- Det var på tide at jeg traff. Hvor godt det var vet jeg ikke, men målet var ekstremt viktig. Vi vinner på en dårlig dag, og dette resultatet er utrolig viktig, sier Eikrem til TV 2 etter kampen.

Protest Moldes supporterorganisasjon, «Tornekrattet», var også i en stillesittende streik de første ti minuttene av kampen, som en protest mot at tippeligakamper spilles på mandager.

Derfor passet det supporterne bra at kampen ikke hadde noen særlig underholdende momenter før 25 minutter var spilt.

Snytt for straffe Lillsetrøm ble snytt for et helt klart straffespark da 21 minutter var spilt og Lillestrøm hadde hjørnespark. mens dødballen er på vei inn i feltet, Frode Kippe ble dratt rett i bakken av Daniel Chima Chukwu.

Henning Berg spratt opp fra benken og brølte med begge sine lungers kraft det dommeren ikke så: «Straffe». Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tok heller ikke egen spiller i forsvar.

- Jeg sa til Chima i pausen at han ikke må holde sånn. Jeg synes det var straffe, han rev ham ned, sier han.

Tre minutter etter at LSK ble snytt for straffe, var det Moldes tur til å være nær scoring. Mattias Moström kom rundt på kanten med muligheter for innlegg. Vennskapet med ballen tok brått slutt og den gode muligheten forsvant. 

Rett etterpå headet Joshua Gatt et hjørnespark rett over tverrliggeren.

Gatt som startet kampen som høyreback slet i store perioder med pasningsspillet og ble byttet ut.  

Mer LSK Også gjestende lag, Lillestrøm, kom mer med i kampen etter at Molde tok ledelsen. Men noen særlig underholdende førsteomgang, ble det aldri.  

Etter pause var Lillestrøm mer med på notene. Spesielt var Erling Knudtzon og Björn Bergmann Sigurdarson gode og løpsvillige, i et svært høyt tempo.

Berget-debut 12 minutter ut i siste omgang var sistnevnte på farten og løp fra tre-fire Moldespillere. Dessverre var ikke kvaliteten på avslutningsarbeidet like imponerende. 

Heller ikke andreomgangen gikk inn i historien som underholdende, men gjestende lag kom til både flere — og kanskje bedre sjanser en serielederen Molde.  

Kvarteret før slutt ble Jo Inge Berget byttet inn for Moström. Berget trengte ikke mange minuttene før han hadde vist sitt nye hjemmepublikum sin evne til plassering og løp.

Fem minutter før slutt fikk Magnus Wolff Eikrem nok en mulighet til å sette en velplassert passning kontant i mål, men denne gang ble treffet urent og ballen gikk høyt opp på tribunen.

Etter det handlet det om å mure igjen for hjemmelaget. Sist lagene møttes i Molde, ledet Molde 3-0 til full tid. Da utlignet LSK det hele med tre mål i løpet av overtiden. I år holdt Molde løpet ut.

- Det er ikke alltid man får det man fortjener ut fra spill og sjanser. Vi kunne vært bedre selv i siste tredel av banen, men vi slipper Molde lite til. Det er et fantastisk skudd som avgjør, sier LSK-trener Henning Berg.