Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eikrem satt og tråkket i en tom sykkelsal i Manchester

Så kom Nani og krevde at han skulle fjerne seg.

TRIVES: Magnus Wolff Eikrem skryter av livet på landslaget og er glad for å oppleve det sammen med folk han har spilt med på yngre utgaver. Det er heller ikke første gang han er blant de unge i en tropp.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRIVES: Magnus Wolff Eikrem skryter av livet på landslaget og er glad for å oppleve det sammen med folk han har spilt med på yngre utgaver. Det er heller ikke første gang han er blant de unge i en tropp.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LARNAKA (Dagbladet): Det finnes mange gode historier fra fotballmiljøet om hierarki i klubblivet og hva unggutter må gjøre for de etablerte spillerne på vei opp.

Chelsea-kaptein John Terry var for eksempel skopusseren til Erland Johnsen i sin tid, og det er i hvert fall sånn at a-lagsgutta kan tillate seg mer enn jyplingene.

En sånn anekdote fra Magnus Wolff Eikrems dager i Manchester har kommet Dagbladet for øret.

Unge Eikrem satt i en tom treningssal, og tråkket en økt på en av mange ledige ergometersykler i rommet. Rundt ham sto et tyvetalls andre sykler som ingen brukte. Så kom Nani inn døra - og marsjerte bort til nordmannen.

Han ville ha akkurat den ene sykkelen - og bare den.

- Jeg måtte jo flytte meg, da, sånn er det når du er ung, sier Eikrem og smiler godt, han husker historien.

- Det var ikke mye sånne hierarki-greier i United, men jeg var jo ung, og det var vel hans sykkel da, sier 22-åringen.

En drøm med Norge
I Molde er vel snart Eikrem selv i posisjon til å sette på plass unggutta, men på landslaget er han fortsatt en nykomling. Det har vært en fryd.

- Det er dette alle drømmer om som fotballspillere, og det er mange her jeg har sett opp til som ung, forbildene mine, som jeg spiller sammen med nå, sier han til Dagbladet.

- Det er utrolig mange fine folk, og nå er vi jo også mange unge spillere som har spilt sammen på yngre landslag som er her sammen. Det er veldig artig, sier Eikrem.

Ankerrollen likner i Molde
Landslagssjef Egil Drillo Olsen vurderer ham opp mot Henning Hauger og Markus Henriksen med tanke på ankerrollen på midten mot Kypros i kveld, men han kan også ende som indreløper, for eksempel om Henriksen får det sentrale ansvaret.

Ifølge TV 2 kommer Eikrem til å starte i ankerrollen.

- Forskjellen er vel at som indreløper må du være med litt mer offensivt. Bak der er det bare å dele ut baller. Men det er det samme for meg, så lenge jeg spiller, sier Magnus Wolff Eikrem.

- Ankerrollen likner kanskje mest på det jeg gjør i Molde, der er jeg også ganske dyp. Der skal du dele ut baller og styre litt, mens du som indreløper må du bidra litt mer framover, utdyper han.

Han fikk knappe ti minutter mot Sveits, og risikerer å starte på benken også i morgen. Likevel frykter han ikke for formen eller at han skal komme hjem sliten, sånn som forrige gang.

- De er veldig flinke de som er her, til å passe på intensiteten under treningene, og slike ting. Om jeg havner på benken får jeg bare vise hva jeg står for i Molde, sier Wolff Eikrem.

- Får du noen formaninger fra Ole Gunnar Solskjær før du drar på landslagsoppdrag?

- Neida, de er så profesjonelle de som er her, de passer på. Han sier bare at jeg skal dra og kose meg og gjøre som jeg gjør i Molde, fastslår 22-åringen.