Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eilifsen måtte hemmeligholde testresultater

For gode. Merk deg navnet.

Morten Eilifsen har hatt så sterke testresultater i høst at treneren hans Arild Monsen har hemmeligholdt dem. Lørdag skjønte vi hvorfor.

Eilifsen. Smak på navnet. Hørt om ham? 23-åringen sjokkerte med delt seier under langrennsåpningen på Beitostølen.

– Totalt ukjent kar for meg, innrømmet Giorgio Di Centa, som delte seieren med ham.

– Ja, ja ja! Herlig! strålte romerikingen da det gikk opp for ham at seieren var klar. Han surret lettere vektløs og forvirret rundt i målområdet, mens både mamma, bror og søster kastet seg frampå med gratulasjoner.

Nå blir det verdenscup på gutten som opprinnelig kommer fra Skjetten på Romerike.

– Jeg hadde håpet på topp 10, men ikke at jeg skulle vinne, sa Eilifsen.

Blidspent

Ryktene om formen hans har det gått gjetord om en stund. Mange tippet ham helt i toppen på forhånd.

TIDELER: Morten Eilifsen overrasket alle med delt seier på dagens 15 kilometer på Beitostølen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TIDELER: Morten Eilifsen overrasket alle med delt seier på dagens 15 kilometer på Beitostølen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

– Vi var klar over ham, og han er på listen over dem vi har forhåndspåmeldt til kommende helgs verdenscuprenn. Det var ikke overraskende at han skulle gå bra, men vi hadde ikke trodd han skulle bli beste nordmann, sa landslagstrener Vidar Løfshus.

– Han har slitt i lett terreng tidligere. Her fikk han en løype som passet den gode motoren hans, sa Løfshus.

Tester

Fortsetter Eilifsen slik er det ikke lenge til han blir hentet opp på landslaget. Da blir gutten som bor i Granåsen i Trondheim et tapt kort for Team Trøndelag og trener Arild Monsen.

– Jeg trodde at han skulle komme inn blant de seks beste. Han har vært i knallform lenge, sa Monsen.

Eilifsen gikk tidlig og profilerte heller ikke på det. Da solen forsvant, ble det kaldere og føret skarpere. De som startet bak hadde fordeler. Det klarte de ikke å utnytte.

– Han har så gode tester i høst at vi ikke kunne legge ut resultatene på nettet. Han har vunnet testløp med minutter. Hvis vi hadde offentliggjort resultatene på forhånd ville det ha lagt et for stort press på ham, mente Monsen.

Talent

Talentet til Eilifsen er ubestridt. Han visste at han ville opp og fram selv også. 1 2000 flyttet han til Meråker for å gå på skigymnaset. Der ble han i sju år.

Foran denne sesongen flyttet han til Trondheim sammen med samboeren, langrennsløperen Kari Vikhagen Gjeitnes. I Trondheim studerer han fysioterapi. På sommerstid representerer han Rindals-Troll i friidrett. Eilifsen er en av Norges beste i motbakkeløp.

– Jeg er en helt vanlig gutt fra Romerike. Det blir artig å gå verdenscup neste helg. Jeg har ambisjoner om å tilhøre toppen i skøyting. Klassisk er jeg ikke så bra på, mente hovedpersonen selv.

Lørdag var han i hvert fall bra i skøyting. Da blir han nok bra kommende helg også. Den som vinner åpningsrennet på Beitostølen, pleier å prestere i det første verdenscuprennet etterpå også.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling