Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eirik (14) fra Vestfold er FFK-supporter

Nå er han klar for Enerlys fotballcamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29. oktober 2005 var en av de mest dramatiske kveldene i norsk fotballhistorie. Dagfinn Enerly brakk nakken i spill for Fredrikstad borte mot Start.

På tribunen i Kristiansand satt en ung vestfolding med hjerte som banker for Østfold-klubben FFK.

- Laget mitt, Teie IF, spilte cup der, og vi hadde fått billetter til kampen. Vi skjønte ikke at Dagfinn ble så alvorlig skada, han brakk jo nakken. Vi sto langt unna, på motsatt side av banen, forteller Eirik Emil Andresen til Dagbladet.no.

Han husker også at Fredrikstad vant kampen og reddet plassen i Tippeligaen, mens Start tapte gullkampen mot Vålerenga.

Best langs bakken

Eirik er medlem i Plankehaugen sammen med storebror og pappa. Forklaringen er at mamma er fra Fredrikstad, og at han har mye familie i Plankebyen.

Da Dagbladet.no sist uke inviterte unge lesere til å sende videoer der de viste fram fotballferdighetene, var Eirik kjapt ute og sendte inn sin video.

Den inneholder noe vanlig triksing i form av ballsjonglering, men mest imponerende er de raske overstegsfintene, de kontrollerte såledragningene og Zidane-piruettene på asfalten.

image: Eirik (14) fra Vestfold er FFK-supporter

Vi lot oss sjarmere både av teknikken og FFK-engasjementet.

Dermed blir får Eirik sjansen til å stifte enda nærmere bekjentskap med klubben i sitt hjerte. Som en av fire som får en gratis plass på Dagfinn Enerly og Hankøs fotballcamp.

Riise kommer

Mandag er FFK-troppen ventet på besøk. I tillegg skal trenere fra klubben være instruktører på fotballskolen sammen med blant annet Lars Tjernås, Erik Thorstvedt og Dagfinn Enerly.

Men allerede på åpningsdagen kommer kanskje den aller mest kjente instruktøren til Hankø: Den nybakte Roma-spilleren John Arne Riise stiller som en gjenytelse etter at Enerly nylig var gjest på hans fotballskole i Kragerø. Og Riise gleder seg:

- Da skal vi bare ha det moro. Det er fantastisk morsomt å kunne gi noe tilbake til de mange unge spillerne som skal være med, sier Riise til Fredrikstad Blad.

Gleder seg

Men i Vestfold gleder nok Eirik Andresen seg enda mer.

- Tusen takk! sier Eirik oppglødd da han får det glade budskapet om at han får plass på fotballskolen.

Og mens han legger på etter samtalen med Dagbladet.no, er han alt i gang med å kringkaste nyheten:

- Pappa..! brøler han så det spraker i telefonen.

De andre tre vinnerne er Nikolai Hansen Bjerkestrand (14) fra Nesodden, Såndre Mårdalen (12) fra Rjukan og Henrik K. Gravdal (10) fra Andebu.

Lykke til, gutter!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!