FERIEN SNART SLUTT: Eirik Verås Larsen har et hvileår fra padlingen i 2010, men har nå bestemt seg for å satse for fullt mot OL i London i 2012. Han savner livet som toppidrettsutøverog gleder seg til å sette seg høye mål igjen. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet
FERIEN SNART SLUTT: Eirik Verås Larsen har et hvileår fra padlingen i 2010, men har nå bestemt seg for å satse for fullt mot OL i London i 2012. Han savner livet som toppidrettsutøverog gleder seg til å sette seg høye mål igjen. Foto: Roy Wahlstrøm/DagbladetVis mer

Eirik (34) satser mot OL i 2012

Tilbake etter hvileår.

|||SOGNSVANN (Dagbladet): Etter et hvileår har Eirik Verås Larsen (34) bestemt seg for å satse mot OL i London i 2012.

Olympiamesteren fra Athen i 2004 og sølvvinneren fra Beijing i 2008 har lyst på et OL til før han legger vekk årene. De siste månedene har lysten og drivkraften til å gå på to år til kommet mer og mer.

— Det vil ikke toppe følelsen av å vinne mitt første OL-gull, og det vil ikke bety noe for min jobbkarriere etter idretten. Jeg har bare lyst til å vinne OL en gang til, sier Eirik Verås Larsen til Dagbladet.

Etter mange år med tøff satsing besluttet han å ta et hvileår i 2010. Året skal brukes til å få tid til et «vanlig» liv — og for å kjenne på hva det sivile arbeidsliv hadde å by på.

I en 30 prosents prosjektstilling i Statkraft har han jobbet med å få de ansatte i form. Selv har han aldri trent mindre enn det siste året.

— Jeg har bare trent når jeg har hatt lyst. Noen uker har det blitt ti ganger. Andre uker bare to ganger. Den friheten har vært veldig  deilig.

Ikke best i Norge — Hvor god form er du i nå?

— Jeg klarer fortsatt å padle fort. Men jeg klarer ikke like lenge som før.

— Men det er ingen i Norge som padler fra deg likevel?

— Hehe, akkurat nå er det kanskje det. Men det betyr ingen ting, bare jeg er raskest neste år og mot OL. To år er det jeg trenger for å være maksimalt forberedt til OL i 2012.

Samboeren sikter mot OL Da han vant OL-gullet i Athen for seks år siden veide Verås Larsen 76 kilo. I dag viser badevekta 83.

— Du er ikke redd for at hvileåret setter deg for langt tilbake?

— Nei. Dette hvileåret var helt avgjørende for at jeg skulle satse videre. Jeg hadde garantert ikke padlet noe raskere i London om to år selv om jeg ikke hadde tatt et hvileår.

At samboeren Mira Falch (23) også satser i kajakken mot London-OL har naturligvis også gjort beslutningen om å satse to år til enklere
for Eirik.

En million i året I fjor rodde han K2 sammen med Jacob Norenberg. I VM ble de nummer fem.

Veien mot London i 2012 skal han gjøre alene. I K1.

— Det opplegget jeg skal legge opp er det enklere å få til alene. Det er rimelig ambisiøst, sier Eirik Verås Larsen.

Padleren har allerede fått med seg to av sine tidligere sponsorer på løpet fram mot OL. Håpet er å få på plass et årsbudsjett på én
million kroner.

— Det er hva jeg trenger for å få til en skikkelig satsing. Ikke minst vil det bli mer høydetrening enn tidligere.

Aten, Hellas 20040827. OL / Olympiske Leker i Aten 2004. OL padling finaler, menn, K1 1000 m / K2 1000 m.
Eirik Verås Larsen med medaljene som han vant, gullmedalje i K1 1000m og bronsemedaljen K2 1000m som han tok med en drøy times mellomrom fredag morgen.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Aten, Hellas 20040827. OL / Olympiske Leker i Aten 2004. OL padling finaler, menn, K1 1000 m / K2 1000 m. Eirik Verås Larsen med medaljene som han vant, gullmedalje i K1 1000m og bronsemedaljen K2 1000m som han tok med en drøy times mellomrom fredag morgen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer