TRENER: Eirik Bakke tar over Sogndal etter 2014-sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TRENER: Eirik Bakke tar over Sogndal etter 2014-sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Eirik Bakke blir ny trener i Sogndal

Erstatter Jonas Olsson etter sesongen.

(Dagbladet): Sogndal melder på sine hjemmesider at Eirik Bakke blir ny trener i klubben, og tar over jobben etter Jonas Olsson - men først etter sesongen.

Svensken varslet før sesongen at den kom til å bli hans siste som Sogndal-trener - men klubben ønsker å offentliggjøre nyheten nå for å få ro til å fokusere på Tippeligaen.

- Klubben og Bakke er enige om en kontrakt som i første omgang gjelder for 2015 og 2016, skriver klubben.

36-åringen la opp som fotballspiller for Sogndal i 2011, men har jobbet som mentor og talentspeider for klubben i tiden etter. Han har spilt i klubben i to ulike perioder, og har også spilt i Brann og Leeds - samt på utlån til Aston Villa.

- Jeg vil takke for tilliten klubben har vist meg, og at de tørr å satse på en lokal ung trener som meg. Jeg har vokst opp i Sogndal, og helt siden min far spilte fotball her da jeg var en liten gutt, har fotballen vært en stor del av livet mitt, sier Eirik Bakke i pressemeldingen.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Sogndal har en tradisjon for å utvikle unge fotballspillere, og en stor del av min oppgave blir å videreføre dette arbeidet, sier Bakke videre.

Sogndal er svært fornøyde med å ha fått den unge treneren til å ta over roret.

- Vi ser på Eirik som et offensivt og spennende valg for Sogndal sin del. Det er en person som kjenner klubben godt, og har klare tanker om hvordan laget og klubben skal utvikle seg videre, sier styreleder i Sogndal, Tor Arne Ness til klubbens hjemmeside.