HALTET SEG VIDERE - VANT FINALEN: Eirik Brandsdal falt, og gikk videre på tid i semifinalen. I finalen var han overlegen.  
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HALTET SEG VIDERE - VANT FINALEN: Eirik Brandsdal falt, og gikk videre på tid i semifinalen. I finalen var han overlegen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Eirik Brandsdal forsvarte NM-gullet i sprint

Junioren Sondre Turvoll Fossli tok sølvet.

Brandsdal sloss seg fram til finalen etter å ha hatt hellet med seg da han avanserte fra kvartfinalen. I semifinalen gikk han til finale som «lucky loser», men i selve finalen var han sterkest.

- Jeg hadde gode ski og har kost meg skikkelig i denne sprinten, men jeg har vært litt heldig også, slo Brandsdal fast overfor NRK.

Han sa at han var litt overrasket over at han skulle vinne gullet slik utslagsrundene utviklet seg.

- I finalen var det bare å bite meg fast i Kent Ove Klausen. Deretter fikk jeg et glimrende spurtopptrekk av Sondre Fossli, slo Brandsdal fast.

- Da jeg tok mitt aller første NM-gull i sprint i fjor, var jeg veldig overrasket. Det var nok litt mer overraskende enn det gullet jeg sikret meg nå. Derfor vil jeg nok rangere fjorårsgullet som bedre enn dette, men jeg er kjempeglad nå også, slo Brandsdal fast.

Bronsen gikk til Kent Ove Klausen fra Tydal.

(NTB)