VANT: Eirik Brandsdal (t.v.) vant verdenscupåpninga. Petter Northug jr. (t.h.) røyk i semifinalen.SFoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT: Eirik Brandsdal (t.v.) vant verdenscupåpninga. Petter Northug jr. (t.h.) røyk i semifinalen.SFoto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Eirik Brandsdal vant sprintfinalen med superspurt

Northug slått ut i semifinalen.

KUUSAMO (Dagbladet): Sju norske herrer gikk videre fra kvartfinale. To av disse stod igjen i finalen, nemlig Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad.

Eirik Brandsdal staket voldsomt fra tredjeposisjon på oppløpet , og passerte Gafarov og Peterson like før målstreken. Dermed vant han denne sesongens første vercenscuprenn.

Ola Vigen Hattestad tok fjerdeplassen.

Steg opp for Northug - Det var en helt rå følelse å vinne. Jeg var litt stressa da jeg ble omringet i den siste bakken, men jeg klarte å holde hodet kaldt. De siste ti meterne så jeg at det var en veldig liten luke fram, så jeg tenkte at jeg kunne klare det. Jeg var heldig med timinga da jeg slang fram foten. Det var helt galskap, sier Brandsdal ttil arrangøren i et intervju som ble sendt på NRK.

Petter Northug røyk ut i semifinalen, men var positiv da han møtte pressen.

- Jeg hadde ikke noe mer å gi i den siste svingen. Men det er likevel et steg opp fra forrige helg, jeg ble overraska over hvor god følelse jeg hadde i prologen og kvartfinalen, sier Northug.

Ikke på topp Trønderen sier han skjønte etter kvartfinalen at han ikke hade mer å gi. Nå håper han å ikke bli fullstendig parkert på 10-kilometeren i morgen.

- Jeg får nok juling, men jeg satser på å ikke tape mer enn et minutt på hver runde.

- Hvordan reagerer kroppen på høydeoppholdet?

- Jeg kjenner et løft, men formen er ikke bra enda, så det er jo litt begrensa. Nå skal jeg gå to dager til her før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør videre, sier han til Dagbladet.