Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eirik Tage Johansen klar for europatouren

– En stor dag for norsk golf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Tage Johansen (24) ble i dag klar for spill på europatouren i 2007.

– Dette er veldig gledelig for Eirik, og stort for norsk golf. Det var godt å få med en norsk spiller i det gjeveste selskapet i 2007, sier sportssjef i Norges golfforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

En påmeldingstabbe gjorde at Henrik Bjørnstad ikke fikk muligheten til å kvalifisere seg til det ypperste selskap i USA i 2007. Johansen reddet i dag den norske golfæren på San Roque i Spania.

Lettet Johansen

Eirik Tage Johansen var en lettet mann i kveld.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det er en stor glede å ha klart dette, sier Johansen til ANB.

Johansen ble golfproff i sommer. Neste sesong får han spille sammen med flere av verdens beste spillere. Han lar seg ikke stresse opp av tanken på å spille mot golfstjernene.

– Ballen er like rund, samme hvor jeg spiller. Men det skal bli kjekt å spille på europatouren, sier Johansen.

– Eirik vil spille sammen med spillere han har sett på tv. Det tror jeg vil være en stor inspirasjon for han, sier Aalbu

Kommer tilbake til målsetning

Aalbu tror en målsetning om å beholde kortet på europatouren i 2008 vil være en reel målsetning for Johansen.

– Men med et par gode resultater, kan Eirik Tage Johansen virkelig få sving på sakene, sier Aalbu.

Johansen vil ikke uttale seg om målsetning før senere.

– Jeg har selvsagt gjort meg opp noen tanker om hva målet mitt vil være, men det får jeg komme tilbake til senere, sier golfproffen.

Svak avslutning

Johansen hadde en svak avslutningen av kvalifiseringen til europatouren, men at Stavanger-golferen endte tre slag over par på dagens runde spilte ingen rolle. Han la grunnlaget for kvalifiseringsplassen med en strålende runde på sju slag under par den første dagen, og klarte å holde et godt nivå de neste fem rundene.

Johansen ble kvalifisert til europatouren etter å ha endt på 13. plass på San Roque i Spania, tre slag under par.

Johansen kvalifiserte seg med god margin. Grensen for å komme med til neste års europatour gikk på par. Vant kvalifiseringen i Spania gjorde brasilianske Alexandre Rocha på 15 slag under par.

Jan-Are Larsen satset alt torsdag i håpet om å komme til europatouren. Det endte med en svak 80-runde, åtte slag over par. Larsen ble med det nummer 73. Dermed blir det Challenge tour neste sesong får Sarpsborg-golferen. Det gjør det også for Paul Nilbrink, Lars Petter Brovold og Peter Kaensche.

(ANB)

KLAR: Eirik Tage Johansen ble i dag klar for europatouren i golf neste år.
Hele Norges coronakart