Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagermo raste etter utvisning:

- Eitrende forbanna

Vålerenga lå an til tap, men reddet poeng hjemme mot Aalesund. Men en helt annen situasjon fikk raseriet til å blusse opp hos Dag-Eilev Fagermo.

LÅ AN TIL TAP: Etter å ha ligget under med to mål slo Vålerenga i løpet av syv meget innholdsrike minutter tilbake. Video: Fotball Media Vis mer

Vålerenga - Aalesund 2-2 (0-1)

Etter å ha ligget under med to mål hjemme mot Aalesund slo Vålerenga i løpet av syv meget innholdsrike minutter tilbake. Scoring av både Benjamin Stokke og Bård Finne hindret et pinlig tap for vertene, men det var en hendelse like etterpå som skulle ta overskriftene.

Sam Adekugbe fikk sitt andre gule kort for filming. Bildene viste at det såvidt var kontakt og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var rasende på sidelinjen.

- Dag-Eilev Fagermo var borte flere ganger og spurte «er det filming, er det filming» og når han fikk bekreftet det. Da skulle dere sett ansiktet hans, han er eitrende forbanna, kunne Eurosports reporter Kristian Oma fortelle fra sidelinja.

I kommentatorboksen var de riktignok enig med dommerens avgjørelse.

- Jeg mener fortsatt det er filming og gult kort. Det er kontakt der såvidt, men jeg mener Tom Harald Hagen gjør rett, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud.

Etter kampen fikk Dag-Eilev Fagermo se situasjonen i et intervju med Eurosport og Vålerenga-treneren var fortsatt sikker i sin sak.

- Det er trist, det er ikke noe annet å si om det. Det er andre gang på hjemmebane at vi får en feilaktig utvisning. Hva skal jeg si? Det er trist at det skjer to kamper på rad, sa Fagermo til Eurosport.

- Det er ikke enten straffe eller filming, det må være noe i mellom også. Jeg mener dette kanskje er noe i mellom, kanskje det er straffe siden han er borti med foten, la han til.

- Ikke gult kort og ut?

- Nei, det er det ikke. Det viser bildene klokkeklart fra den vinkelen der og Sam er heller ikke en type som jukser.

Sam Adekugbe mener at gult kort for filming var for strengt fra dommer Tom Harald Hagen.

- Jeg er enig med treneren. Jeg løper i full fart og får ballen først. Jeg får ett touch på hælen, kanskje det ikke er nok, men jeg føler kontakt. Jeg er ingen som filmer og det er skuffende siden jeg føler at vi hadde vunnet kampen med 11 mann, sa canadieren etter kampen.

Praktheading

Det var sunnmøringene som fikk den beste starten i hovedstaden. Etter at Vålerenga styrte det meste av spillet var det en islandsk duo i tangotrøyer som skulle få hull på byllen.

Simen Bolkan Nordli frigjorde seg fint i mellomrommet og slapp ballen videre ut på venstrekanten. Der sto David Ólafsson og finjusterte radaren.

Den islandske backen pisket inn et strøkent innlegg, og inne foran mål rev landsmannen Hólmbert Fridjónsson seg løs fra markeringen til Ivan Näsberg. Spissen stupte inn i duellen og styrte en knallhard heading i krysset bak Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson.

Ved siden av islendingenes strålende prestasjon ved 1-0 målet, var det en lokal Ålesund-gutt som imponerte i førsteomgangen. Parfait Bizoza ble hentet tilbake til Aalesund før årets sesong og startet lørdag sin andre kamp for tangotrøyene.

21-åringen spilte en meget god omgang sentralt på midtbanen. Skodje-gutten viste enorm løpskraft og flere kloke, veloverveide valg.

Aalesund gikk til pause med en 1-0 ledelse og det var heller ikke helt ufortjent at de hadde ledelsen. Sunnmøringene hadde et par skremmeskudd før Fridjónssons scoring som testet Vålerenga-keeper Klaesson.

Vålerenga styrte riktignok det meste av spillet og hadde et par store målsjanser i slutten av omgangen, men totalt sett sto Aalesunds stoppertrio godt imot hjemmelagets offensiv.

Kalddusj

Det skulle bare gå sekunder av den andreomgangen før Vålerenga fikk nok en kalddusj.

Jonathan Tollås Nation og keeper Kristoffer Klaesson kommuniserte dårlig og skapte en farlig situasjon på femmeteren. Midtstopperen prøvde å klarere et innlegg, men ballen fikk bare mye luft. Igjen dukket den islandske spissen Fridjónsson opp og kriget ballen i mål.

Etter timen spilt får Aron Dønnum og Vålerenga alle tiders mulighet til å redusere på Intility Arena. Etter mye klabb og babb i gjestenes sekstenmeter får plutselig Dønnum nærmest blank kasse. Men Vålerenga-stjernen treffer Aalesund-kaptein Jonas Grønner som redder på streken.

Med en drøy halvtime igjen på klokka byttet Fagermo inn sin nye spiss Benjamin Stokke og det skulle gi avkastning relativt raskt. Igjen er Aron Dønnum involvert i det han trer fri Matthías Vilhjálmsson som har gjort et fint løp inn i sekstenmeteren til Aalesund.

Islendingen legger inn foran mål umiddelbart, der Benjamin Stokke er ensom og alene på bakre stolpe og får en enkel jobb med å redusere.

Og da tok det virkelig fyr på Intility Arena. Aalesund sendte opp alle midtstopperne sine på et hjørnespark. Vålerenga fikk klarert og Aron Dønnum plukker opp ballen.

Kantspilleren satt opp farten og kom, sammen med Bård Finne, alene med Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn. I det Kongshavn gikk ut, trillet Dønnum ballen videre til Finne som enkelt kunne sette inn utligningen.

Men dramaet var langt fra over. Bare få minutter etter utligningen reduseres hjemmelaget til ti mann etter at Sam Adekugbe fikk sitt andre gule kort. Canadieren skjærte inn foran Ståle Sæthre på vei inn i straffefeltet til Aalesund.

Adekugbe gikk i bakken og dommer Tom Harald Hagen blåste. Men Hagen blåste mot canadieren og ga han sitt andre gule kort for kvelden og en tidlig dusj.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!