Friidretts-VM 2019:

Eivind er medaljegrossisten du neppe har hørt om

Selv med ti NM-gull på rad har ikke mediene akkurat rent ned dørene til Norges medaljekandidat i slegge.

EN OUTSIDER: Eivind Henriksen har klippekort på NM-gull, og tror han kan kaste seg opp på podiet i VM også. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
EN OUTSIDER: Eivind Henriksen har klippekort på NM-gull, og tror han kan kaste seg opp på podiet i VM også. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DOHA (Dagbladet): Eivind Henriksen, heter han, og har vært regjerende norgesmester i sleggekast de siste ti åra. Som 29-åring er det ganske unikt, men interessen for en av Norges største medaljegrossister har ikke vært voldsom.

- Det kunne vært skrevet mer, men jeg får prøve å kaste litt lenger så jeg blir mer attraktiv på mediamarkedet, smiler Oslo-gutten i et lett avkjølt rom på Wyndham hotel West Bay i Doha sentrum.

Tirsdag skal han kvalifisere seg for VM-finalen i slegge. Alt annet vil være en overraskelse. Henriksen regner seg som en medaljeoutsider i VM, til tross for at han i denne sammenhengen bare står med en femteplass fra fjorårets VM som sin beste internasjonale prestasjon.

- Ja, medaljeoutsider vil jeg si er riktig ord. Jeg har som mål å komme topp seks, og det er rundt det jeg er ranka som i verden. Hvis jeg klarer det, skal jeg være veldig fornøyd, sier Henriksen til Dagbladet.

Pers er lik norgesrekord

Henriksen har jevnt og trutt forbedret sin personlige rekord de siste åra. Og når Henriksens personlige rekord forbedres, er det det samme som at norgesrekorden forbedres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer