Eivind sender seilkollega i land

Eivind Melleby overbeviser i Volvo Ocean Race og skaper hodebry for sjefen.

(Dagbladet.no): Da svenske Martin Strömberg ble skadd og måtte følge lagkameratene på båten Ericsson 3 hjemmefra ble norske Eivind Melleby redningen for teamet. Andre seilere som satt på reservebenken ble vraket og Melleby ankom starten en snau uke før startskuddet gikk.

Og Melleby har overbevist som rormann ombord i løpet av de tre ukene på førsteetappen fra Alicante til Cape Town.

Sendes hjem

Nå er Martin Strömberg frisk og klar til andreetappen som går til indiske Kochi. Og siden skipper Anders Lewander vil ha med seg Eivind Melleby videre har Lewander fått en nøtt å knekke.

Det ble løst med at danske Stefan Myrälf (48) må mønstre av, pakke bagen og reise hjem.

- Det har ikke vært noen enkel beslutning, men jeg tror det er best jeg overlater plassen min til en som er mer egnet til den rollen jeg var tiltenkt. Det har vært en veldig spennende tid med Ericsson Racing Team, men i løpet av denne etappen så følte jeg meg mer og mer utilpass med min rolle, siden jeg er vant til å ha et større ansvarsområde om bord, sier Myrälf.

- Stefan og jeg satt oss ned og diskuterte hans rolle om bord og vi har kommet frem til at det er best at han forlater båten på dette stadiet i racet. Han har vært en veldig verdifull del av laget og hans innsats var avgjørende for å få båten opp til det nivået vi hadde da vi startet, sier Lewander.

Hjem til kjæresten

GUTTA PÅ TUR: Eivind Melleby (t.v.) og Aksel Magdahl er klare for etappe to i Volvo Ocean Race. Foto: ODD ROAR LANGE/ Dagbladet
GUTTA PÅ TUR: Eivind Melleby (t.v.) og Aksel Magdahl er klare for etappe to i Volvo Ocean Race. Foto: ODD ROAR LANGE/ Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig glad for at Anders ville ha meg med videre. Jeg har tro på at jeg har mye å bidra med og jeg skal gjøre mitt beste til å få båten til å seile raskest mulig, sier Eivind Melleby (36).

-Jeg har vært hjemme noen dager etter målgangen på første etappen, og tatt det rolig fordi jeg pådro meg en forkjølelse. Men reiser tilbake til Cape Town onsdag, og er klar til start på andreetappe lørdag, fortsetter Melleby.

-Jeg hadde egentlig forespeilet meg at det bare ble én etappe på meg, og deretter hjem til kone og datter. Men min kone (Karianne Undrum Melleby) var forutseende nok til å starte planleggingen med tanke på at jeg ble lenge borte, og når jeg nå får sjansen til å bli med videre er jeg i alle fall klar til de to neste etappene - i første omgang, ler Eivind Melleby.

Melleby er en av Norges dyktigste seilere og har seilt i en rekke entypeklasser som Star, Melges 24, Laser og Europa jolle. Han vant bronse i Laser-VM i 1995 og tidligere i år var han rangert som verdens sjuende beste Star-seiler.

Ny kjøl på plass

-Vi er veldig godt fornøyde med 3. plassen på førsteetappe. Det var nesten mer enn vi kunne forvente. Nå skal vi reparere en del teknisk utstyr ombord, slik at vi er klare til nye oppgaver, sier Aksel Magdahl, som er navigatør på Ericsson 3.

Ericsson 3 har seilt med en ikke-godkjent kjøl på første etappe, og dømt til å miste poeng, og havner én plass lengre nede på resultatlista. Men nå er det nordiske laget i Volvo Ocean Race klar for ny havseilas - denne gangen med ny og lovlig kjøl.

-Det er vi selvsagt veldig fornøyde med, avslutter Eivind Melleby og Aksel Magdahl.

Eivind sender seilkollega i land