Martine Ek Hagen legger opp

Ek Hagen avbryter fireårsplanen og legger opp: - Har ingen plan B

Etter comebacket i vinter og en god tremil i Holmenkollen forrige måned la Martine Ek Hagen en fireårsplan fram mot OL i 2022. Nå legger hun i stedet opp.

GIR SEG: Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIR SEG: Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagladet): Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Avgjørelsen ble tatt i løpet av påska.

Til Dagbladet forteller 27-åringen fra Ytre Enebakk, som gjorde comeback i vinter, at hun hadde lagt en fireårsplan fram mot vinter-OL i Beijing i 2022, men i løpet av påska ombestemte Ek Hagen seg.

Nå velger hun i stedet å avslutte satsingen som langrennsløper.

- Hvorfor velger du å legge opp nå?

- Jeg hadde lagt en fireårsplan fram mot OL i 2022, men i påska kjente jeg at jeg ikke har motivasjon til å legge ned den treningen som kreves. Følelsen av å gå i mål i Holmenkollen på tremila tidligere i vinter gir meg ikke noe mer glede enn en skitur på fjellet i påskesola, forklarer Ek Hagen til Dagbladet.

Ek Hagens beste resultat i karrieren er en 2. plass i verdenscupen fra Rybinsk i 2015, på fellesstart med skibytte. På den tiden var hun en av verdens mest lovende langrennsløpere.

I 2016 og 2017 slet hun imidlertid stort med sykdom og skader. Forrige sommer deltok hun på «Farmen Kjendis», men gjorde comeback som langrennsløper igjen under ski-NM på Gåsbu denne vineren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.