Martine Ek Hagen legger opp

Ek Hagen avbryter fireårsplanen og legger opp: - Har ingen plan B

Etter comebacket i vinter og en god tremil i Holmenkollen forrige måned la Martine Ek Hagen en fireårsplan fram mot OL i 2022. Nå legger hun i stedet opp.

<strong>GIR SEG:</strong> Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIR SEG: Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagladet): Martine Ek Hagens toppidrettskarriere er over. Avgjørelsen ble tatt i løpet av påska.

Til Dagbladet forteller 27-åringen fra Ytre Enebakk, som gjorde comeback i vinter, at hun hadde lagt en fireårsplan fram mot vinter-OL i Beijing i 2022, men i løpet av påska ombestemte Ek Hagen seg.

Nå velger hun i stedet å avslutte satsingen som langrennsløper.

- Hvorfor velger du å legge opp nå?

- Jeg hadde lagt en fireårsplan fram mot OL i 2022, men i påska kjente jeg at jeg ikke har motivasjon til å legge ned den treningen som kreves. Følelsen av å gå i mål i Holmenkollen på tremila tidligere i vinter gir meg ikke noe mer glede enn en skitur på fjellet i påskesola, forklarer Ek Hagen til Dagbladet.

Ek Hagens beste resultat i karrieren er en 2. plass i verdenscupen fra Rybinsk i 2015, på fellesstart med skibytte. På den tiden var hun en av verdens mest lovende langrennsløpere.

I 2016 og 2017 slet hun imidlertid stort med sykdom og skader. Forrige sommer deltok hun på «Farmen Kjendis», men gjorde comeback som langrennsløper igjen under ski-NM på Gåsbu denne vineren.

Der ble Ek Hagen nr. 11, før hun gjorde comeback også i verdenscupen på tremila i Holmenkollen forrige måned. Gladjenta leverte der en sterk prestasjon og ble nr. 25, under fire minutter bak Marit Bjørgen.

Har ingen plan B

Etter en trøblete periode var Ek Hagen på gang igjen, stadig nærmere sitt tidligere toppnivå. En firemålsplan ble derfor lagt fram mot OL i Beijing i 2022.

Men nå er det altså slutt.

- Jeg ble nr. 25 i Kollen etter å ha trent lystbetont. Men jeg vet hvor mye som kreves for at jeg skal ta det neste steget. Jeg har vært på et høyere nivå før, men jeg har ikke motivasjon til å komme dit igjen. Jeg er litt mett, innrømmer langrennsprofilen.

- Hva gjør du nå?

- Det er det jeg må finne ut. Jeg har ingen plan B. Jeg må bruke tid på å finne det ut. Noe innenfor trening høres spennende ut, men det behøver ikke å være det. Jeg er åpen for alt, sier Ek Hagen til Dagbladet.

- Det er trist å tenke på at jeg aldri mer får kjenne følelsen av å være i toppform. Akkurat det kommer jeg til å savne, medgir 27-åringen.

- Har funnet tilbake skigleden

Ek Hagen presiserer samtidig at hun har funnet flere gleder i livet det siste året hvor hun har trent mer lystbetont fremfor å jage etter resultater.

- Det har gjort at jeg har funnet tilbake ski- og treningsgleden. Jeg har større glede av å nyte treningsturer på fjellet enn å jage etter resultater for å kvalifisere meg til det og det rennet, forteller hun.

- Derfor vil jeg heller bruke energien på noe annet. Som toppidrettsutøver lever man i en boble hvor man tenker at det ikke finnes noe annet liv, men det er så mye annet enn det å jakte resultater. Ingen av de jeg kjenner som har lagt opp, har angret på valgene deres, sier Ek Hagen.

Blant annet fortalte Vibeke Skofterud nylig til Dagbladet at hun har hatt sine beste år i livet etter at hun la toppidrettssatsingen på hylla. Også Marthe Kristoffersen (28), som la opp i fjor, har fortalt at hun nyter livet etter toppidrettskarrieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer