SLO SEG: Martine Ek Hagen falt under sykkeltrening på hytta. Foto: Scanpix
SLO SEG: Martine Ek Hagen falt under sykkeltrening på hytta. Foto: ScanpixVis mer

Ek Hagen falt av sykkelen: - Armen ser helt deformert ut

Heldigvis ikke brudd.

(Dagbladet): Forrige sesong etablerte Martine Ek Hagen (24) seg som en av verdens ti beste langrennsløpere. Nå er 24-åringen i gang med forberedelsene til verdenscupen 2015/2016 , Tour de Ski og Tour of Canada.

I formiddag holdt det imidlertid på å gå galt, da Ek Hagen trynet på sykkeltur sammen med lillebroren sin og slo den ene armen kraftig.

- Det første som slo meg var at: «Nå er armen brukket og sommeren er kjørt». Da jeg holdt opp armen min og broren min så at jeg hadde tre store kuler, ble han bekymra. Da kjente jeg smertene komme og ble bekymra jeg også, forteller Ek Hagen til Dagbladet.

- Klassisk kjerringvelt Uhellet skjedde på en grusvei på sørlandet, hvor familien er samlet på hytta. Mens hun ler forteller Ek Hagen at hun var klar over på forhånd at hun er bedre i skisporet enn på sykkelsetet og at hun derfor hadde tenkt å holde seg unna bratt terreng.

- Jeg liker meg best på landeveien de få gangene jeg sykler for jeg vet jeg er utrolig dårlig på det, men den yngste broren min lurte meg inn på en grusvei. Der ble det bratte oppoverbakker og mye giring. Jeg klarte ikke henge helt med, forklarer hun.

- Beina sto fast. Det var et klassisk kjerringvelt. Det var egentlig ikke så dramatisk, men jeg slo armen i styret og fikk den i klem, forteller Ek Hagen.

- Var heldig Søsknenes pappa ble derfor tilkalt. Han kom raskt til stedet og kjørte langrennsløperen til legevakten. Der fikk Ek Hagen konstatert at hun heldigvis ikke hadde pådratt seg bruddskader.

- De sa jeg hadde hatt flaks. Armen ser veldig merkelig ut. Jeg har slått den kraftig, men de sa at det ikke er noe farlig. Jeg fikk beskjed om å holde meg i ro og at jeg kan begynne å trene i løpet av et par dager, så lenge det ikke gjør vondt.

- Hvordan har du det nå?

- Nå går det egentlig ganske greit. Med engang det skjedde ble broren min helt hvit i ansiktet, for da så det ikke bra ut. Da gjorde det veldig vondt. Nå ser armen helt deformert ut, men utenom det går det bra, sier Ek Hagen.

• Se Instagram-bilde Ek Hagen la ut tidligere i dag nederst i saken.