Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ek Hagen leverte VM-søknaden med en andreplass og karrierebeste

Måtte gi tapt for russer.

VM-SØKNAD: Martine Ek Hagen leverte karrierebeste - kort tid før VM-kabalen skal legges. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / NTB Scanpix
VM-SØKNAD: Martine Ek Hagen leverte karrierebeste - kort tid før VM-kabalen skal legges. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martine Ek Hagen la inn en god søknad til å få gå VM i dag.

Under dagens 15 kilometer med skibytte i Rybinsk, leverte 23-åringen et svært godt løp og tok andreplassen bak Julija Tchekaleva.

Finske Riitta-Liisa Roponen tok tredjeplassen.

Hadde mer inne - Når Heidi Weng er borte, sørger Martine Ek Hagen for at Ytre Enebakk fortsatt synes i skiløypene, sier NRK-kommentator Jann Post om søskenbarna.

Kristin Størmer Steira så lenge ut til å også greie en pallplass, men måtte nøye seg med sjetteplassen. Silje Øyre Slind ble nummer åtte, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en niendeplass.

- Jeg er veldig fornøyd, jeg følte jeg hadde mer inne på fredagen. Men jeg må hils hjem til kjæresten Alexander for en god samtale i går, som fikk meg til å tro på meg selv, sier Ek Hagen etter løpet.

Jaget alene På fristildelen gikk Ek Hagen fra Uhrenholdt Jacobsen og resten av gruppa, og tok opp jakten på Julija Tchekaleva alene.

8,9 sekunder lå Ek Hagen bak Tchekaleva ved ti kilometer. På de siste kilometerne jaget Ek Hagen russeren, men greide ikke å kappe innpå forspranget. Jo nærmere målstreken løperne kom, jo mer tapte den norske løperen til russeren.

Jagende bak kom Kristin Størmer Steira og Silje Øyre Slind, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen hakk i hæl - som var den av nordmennene som gikk best på klassiskdelen.

- Ikke dumt De aller beste løperne trener til NM og VM i Falun, noe som har gitt flere navn sjansen til å vise seg i Rybinsk. Fredag knallet Astrid Uhrenholdt Jacobsen med seier i comebacket, mens Silje Øyre Slind tok en sjetteplass og karrierebeste under gårsdagens sprint.

Norge har fem plasser på denne distansen under VM i Falun.

I NRKs kommentator-bu var de enige om at dagens løp kan ha noe å si når landslagsledelsen skal plukke ut hvem som får dra til VM.

- Det er ikke dumt av Ek Hagen å få til et knalløp nå som VM-kabalen skal legges, sier Torger Bjørn.

- Det var Astrid Uhrenholdt Jacobsen som banket hardest på VM-døra på fredag, mens i dag er det Martine Ek Hagen og Kristin Størmer Steira som gjør det, sier NRK-kommentator Jann Post.