Ekholm brøt Toras seiersrekke

Henvist til annenplass i USA.

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Etter fire strake verdenscupseirer ble et bomskudd på siste stående skyting for kostbart for Tora Berger, som måtte se seg slått av svenske Helena Ekholm.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manzoni/NordicFocus
MÅTTE SE SEG SLÅTT: Etter fire strake verdenscupseirer ble et bomskudd på siste stående skyting for kostbart for Tora Berger, som måtte se seg slått av svenske Helena Ekholm.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manzoni/NordicFocusVis mer

(Dagbladet): Tora Berger hadde gjort det til en hyggelig vane å vinne de individuelle verdenscuprennene hun stilte opp i, men i dag måtte skiskytteresset fra Lesja se seg slått etter fire strake seirer.

Et bomskudd på stående skyting under sprinten i Presque Isle i USA, viste seg å bli for kostbart i konkurranse med Helena Ekholm.

Den svenske jenta skjøt to fulle hus, og gikk ut fra siste skyting med et forsprang på 16,5 sekunder ned til alltid den alltid avslutningssterke nordmannen.

Også Valj Semerenko fra Ukraina og Michela Ponza fra Italia hadde en liten ledelse på Berger, men hadde ingen mulighet på sisterunden.

God følelse Ekholm holdt derimot unna, selv om hun tapte halve forspranget på de avsluttende 2,5 kilometerene, og vant dermed foran den norske jenta, som var fornøyd, selv om hun måtte se seg slått for første gang på en god stund.

- Man er alltid litt usikker når man kommer fra en periode der det har gått en stund siden forrige konkurranse. Det kjentes bra ut i dag. Det tar på å reise så langt og snu døgnet, men det ser ut til at jeg har klart det bra, sier Berger til NRK.

I morgen står mixed stafett på programmet i vintersportsstedet i Maine. Det er en øvelse som går uten Tora Berger, som i stedet setter alle kluter til for å klatre et trinn opp på seierspallen etter søndagens jaktstart.

Der går hun ut 8,8 sekunder etter Ekholm og med 10,6 sekunder ned til Semerenko, som ble nummer tre.

Synnøve Solemdal ble nest beste norske jente med sin 20.-plass, Ann Kristin Aafedt Flatland ble nummer 28, Fanny Welle-Strand Horn 38 og Kari Eie 41.