Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ekkelt å se foten min knekke

Per Ciljan Skjelbred (18) snakker for første gang om den stygge taklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Taklingen av Per Ciljan Skjelbred ble mye mer omtalt enn selve kampen mot Olympiakos på Lerkendal i forrige uke. Selvfølgelig, for den var svært stygg.

18-åringen ble kjørt rett til sykehus, hvor han har blitt operert. I ettermiddag snakket RBK-spilleren for første gang om det som skjedde etter bare sju minutter av kampen.

- Jeg har sett situasjonen på tv. Det var ekkelt å se foten min knekke på den måten. Jeg trodde ikke det var mulig, sa han på en pressekonferanse, ifølge adressa.no.

- Tror ikke det var med vilje

Han forteller videre at alt gikk veldig fort, og at han knapt så Ieroklis Stoltidis komme før det smalt.

- Jeg prøvde å stå på foten, men skjønte med en gang at dette var alvorlig, sier midtbanespilleren.

Flere fotballeksperter sa umiddelbart at Skjelbred ble meid ned av Stoltidis med vilje. Det mente også RBK-kaptein Roar Strand.

- Du ser at han har bestemt seg på forhånd, det så ut som han hadde fått beskjed om å ta ut Per og jeg tror det var med vilje, sa Strand til TV3.

SNAKKET OM OVERFALLET: Per Ciljan Skjelbred forteller for første gang hvordan han opplevde taklingen. Foto: SCANPIX
SNAKKET OM OVERFALLET: Per Ciljan Skjelbred forteller for første gang hvordan han opplevde taklingen. Foto: SCANPIX Vis mer

18-åringen går ikke så langt.

- Jeg tror ikke det var med vilje.

Landslagsaktuell

Med vilje eller ikke, skaden kom uansett på et svært kjedelig tidspunkt for Skjelbred. Han har vist svært god form i høst, og mange villa ha ham med på landslaget allerede mot Tsjekkia.

Åge Hareide tok ham ikke med, men sa etter kampen at 18-åringen er en del av planene hans.

- Per kan gå inn og spille i posisjonen bak spissene. Det er en rolle som passer ham meget godt, sa Hareide.

Første sjanse for tenåringen kunne vært i privatkampene mot USA og Mexico i januar, men det har skaden satt en stopper for.

Stor Sollied-kritikk

Etter kampen fikk Per Ciljan Skjelbred støtteerklæringer fra alle hold. Stoltidis sa etter kampen at han var veldig lei seg, og han lovte å ringe 18-åringen.

- Jeg forsøkte å nå ballen, men dessverre traff jeg spilleren i stedet. Jeg mente absolutt ikke å skade han, sa Stoltidis.

Olympiakos-trener Trond Sollied ville imidlertid ikke beklage hendelsen. Til tross for gjentatte forsøk fra norske medier, ville ikke Sollied si stort.

Kvelden etter sa han følgende til Dagbladet.no:

- Jeg ble forbausa over hvor mye oppstyr det ble rundt dette. På pressekonferansen etter kampen var det bare snakk om denne taklingen. Kampen kom i bakgrunnen. Det er beklagelig at en takling får sånne følger, men Stoltidis prøvde ikke bevisst å skade Skjelbred, sa Sollied.

Han mener han ikke opptrådde feil, og forstår ikke all kritikken som raste mot ham.

- Jeg er en leder og forsvarer mine spillere. Samtidig forsvarer jeg ikke at en spiller blir skadd, men som jeg sier så var det et uhell.

I helga ringte den tidligere RBK-treneren til Skjelbred.

- Jeg husker ikke helt hva han sa, men han beklagde på vegne av Olympiakos. Det var koselig at han brydde seg, sier 18-åringen.

• Ifølge RBK-lege Torbjørn Grøntvedt går det framover, og Ciljan går for tida med krykker. Planen er å få ham frisk til seriestart.

Debatt

Er Per Ciljan Skjelbred god nok for den norske midtbanen når han kommer tilbake i form?

OPERERT: Per Ciljan Skjelbred ble operert natta etter bruddet.
STYGT: Stoltidis meide Ciljan ned. Bildene er ikke fine, det er unggutten enig i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!