Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mohamed Elyounoussi i Southampton

- Ekkelt at de har forfulgt meg så lenge

Den norske landslagsspilleren har vært på Southamptons radar lenge.

I NY DRAKT: Mohamed Elyounoussi er i gang for Southampton. Det var ikke tilfeldig at han endte opp i den engelske klubben. Foto: James Wilson/Sportimage
I NY DRAKT: Mohamed Elyounoussi er i gang for Southampton. Det var ikke tilfeldig at han endte opp i den engelske klubben. Foto: James Wilson/Sportimage Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Premier League sparkes i gang om få uker, kan det norske publikummet glede seg til å se en ny landsmann i en av verdens største ligaer.

Mohamed «Moi» Elyounoussi signerte tidligere i sommer for Southampton, og er i full gang med oppkjøringen til sin første sesong på engelsk jord.

Southampton har fulgt med på utviklingen hans i en årrekke, og bestemte seg til slutt for å legge rundt 170 millioner kroner på bordet. Det var nok til å overbevise Basel om å la han gå.

- Det er nesten litt ekkelt at de har forfulgt (stalking) meg så lenge, men det betyr veldig mye at de har kartlagt meg på den måten, sier Elyounoussi i et intervju med lokalavisa i Southampton, Daily Echo.

Fulgt siden 2012

The Saints har fulgt nordmannen siden han startet karrieren i Sarpsborg i 2012. Veien gikk videre til Molde i 2014, og Elyounoussi gjorde det godt i den blå drakta, hvor han noterte seg for 30 mål på 70 kamper. I tillegg bidro han med en rekke målgivende pasninger, og Basel plukket ham opp i 2016.

Southampton er kjent for å tenke langsiktig i rekrutteringsarbeidet, og studerte Elyounoussis videre utvikling på et litt høyere nivå. Gjennom åra har den norske landslagsspilleren etablert seg som en toppspiller i den sveitsiske ligaen, og til slutt var Southampton overbeviste nok til å punge ut.

- Det er bra at de har fulgt meg siden 2012. Det er lang periode og det gjør meg sikker på at jeg kan stole på klubben. Jeg kan komme hit og være meg selv, fordi det eneste de forventer av meg er at jeg gjør det samme som i Basel. Jeg skal spille mitt spill og forsøke å skape sjanser, forteller Elyounoussi til avisa.

Tatt godt imot

Southampton har vært i både Kina og Frankrike i oppkjøringen til den nye sesongen, og møter Dijon klokka 15 lørdag ettermiddag.

Det er første gang Elyounoussi spiller i England og Premier League, og det er mye nytt å sette seg inn i. Heldigvis har han blitt tatt godt imot i den nye klubben.

- Gutta har behandlet meg veldig godt og jeg er glad for å være her. Det er lett fordi mange av spillerne er rundt samme alder som meg og det er også et par danske spillere (Pierre-Emile Højbjerg and Jannik Vestergaard) som jeg kan snakke norsk til, forteller 23-åringen.

Ledes av Hughes

Siden Southampton begynte å følge Elyounoussi i 2012 har en rekke managere vært inne og ute av klubben.

Nå er det Mark Hughes som leder laget og blir nordmannens nye sjef. At klubben valgte å hente Elyounoussi under waliserens ledelse tyder på at også han har troa på den norske spilleren.

Hvilken rolle han får i laget blir klart når Southampton serieåpner hjemme mot Burnley 12. august.